Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, 10 Aralık Cuma Günü Başlıyor

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, 10 Aralık Cuma Günü Başlıyor
08.12.2021
125
A+
A-

10. Malatya Uluslararası Film Festivali için geri sayım
10. Malatya Uluslararası Film Festivali, 10 Aralık’ta başlıyor. Festivalin bu yılki temasının, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine giren “Aslantepe” olarak belirlendiği açıklandı.

10 Aralık Cuma günü başlayıp 14 Aralık Salı günü  sona erecek festivalin bu yılki temasının, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine giren “Aslantepe” olarak belirlendi.

 

Festivalde bu yıl “Yaşam Boyu Onur Ödülü” oyuncular Selma Güneri ve Turgay Tanülkü, “Sinema Emek Ödülü” Işık Şefi Metin Devrim ve sanat yönetmeni Sırma Bradley, “Türk Sinemasına Katkı Ödülü” ise yapımcı Şükrü Avşar verildi.

10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin direktörlüğünü Haydar Işık üstlenirken, Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığını Murat Saraçoğlu, Belgesel Film Jüri Başkanlığını Coşkun Aral, Kısa Film Jüri Başkanlığını ise Hayri Çölaşan yapacak.

Festivale bu yıl 27 uzun metrajlı, 29 belgesel, 88 kısa film başvuru yaptı.

Ayrıca, Malatya Uluslararası Film Festivali’nde yabancı ve yerli film seçkileri, iklim filmlerinin gösterimleri yanı sıra sinema atölyeleri, cezaevi ve huzurevi gösterimleri gibi etkinliklerle de 5 gün boyunca Malatya halkıyla buluşacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

En İyi Film 125.000 ₺
En İyi Yönetmen 25.000 ₺
En İyi Senaryo 15.000 ₺
En İyi Görüntü Yönetmeni 15.000 ₺
En İyi Kadın Oyuncu 15.000 ₺
En İyi Erkek Oyuncu 15.000 ₺
Fahri Kayahan En İyi Müzik 10.000 ₺
Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film)
Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü
Siyad En İyi Film Ödülü
Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü

Ulusal Belgesel Film Yarışması

En İyi Belgesel Film Ödülü 30.000 ₺

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

En iyi Kısa Film Ödülü 15.000 ₺
En iyi 2. Kısa Film Ödülü 10.000 ₺
En İyi 3. Kısa Film Ödülü 7.5000 ₺

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.