Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

10 Ocak Ve Yok Sayılan Basın Kuruluşları

10 Ocak Ve Yok Sayılan Basın Kuruluşları
14.01.2021
544
A+
A-


      Çok sesli ve özgür bir basın, demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde son derece önemli bir unsur teşkil etmektedir. Özellikle son dönemlerde oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesi ve biran önce uygun çözümler getirilmesi gerekliliğinin fazlasıyla ortaya çıktığı bu süreçte sahada emek veren basını ve basın derneklerini yok saymak, demokratik sistemin korunmasını yok saymak demektir.
Her il’ de verilen hizmet ve mücadeleye  renk katan, güç veren yerel basın , maalesef İl bazında uygulanan yanlış politika ve yerel yönetimdeki idarecilerin göz ardı etmesine rağmen varlık mücadelesini sürdürmeye her şart ve koşulda devam edecektir. İlimizde basın sektöründe çifte standart yaşandığını görmek, beni olduğu kadar tüm meslektaşlarımı  son derece üzmüş ve tepkiye yol açmıştır. Maalesef, özellikle seçimden seçime hatırlanan yerel basın, idareci ve yöneticilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için hazırlamış oldukları ziyaret programlarında göz ardı edilmiş, sadece Cemiyetlere kutlama ziyareti yapılmıştır. Bilinmelidir ki Yerel Basın sadece Gazeteciler cemiyeti çatısı altında değildir ve yerel basın kuruluşlarının  ayrı ayrı yönetim kadroso vardır. Düzenlenen programlarda, basın adına  konuşma yapılması gerekiyorsa basın kuruluşları , dernek  başkanları gereken konuşmayı yapma hakkına sahiptir. Program akışına göre Temsili konuşmacıya gerek duyulduğu taktirde Basın kuruluşları ve Dernek başkanları tarafından  ortak karar alınarak konuşmacıya yetki verilebilir.
Yerel basının güçlü olduğu bölgelerde,  insanlar demokrasiye, kişisel ve toplum olarak ortak haklarına daha kuvvetli sahip çıkarlar.  Yerel basının tamamı adına her türlü yetkiye sahipmiş gibi bir yaklaşımla sadece Gazeteciler Cemiyetinin varlığını tanıyan tüm yöneticilerimizi şeffaf olmaya davet ediyorum.
Sonuç olarak kutlama ve ziyaret programlarında gördüğümüz sonuç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü , ne yazık ki ‘’Gazeteciler Cemiyeti’’ günü olmuştur.
Bu özel günün karanlığını yaratanlara , sahada çalışan basın emekçilerini ve diğer Dernek Başkanlarını yok sayan zihniyetlere inat, doğruyu yazmaktan kaçınmayan, bedel ödemeyi göze alan; güvencesiz koşullarına rağmen mesleğinden hiç vazgeçmeyen tüm gazeteci meslektaşlarımın ve Dernek Başkanlarımın gazeteciler günü kutlu olsun!
FİLİZ YAVUZKURT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.