DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2018 YILINDA 2805 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

2018 YILINDA 2805 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ
08.02.2019
295
A+
A-

2018 yılında en çok yangın nedenlerinin başında ot ve bahçe yangınları ile ev yangınları geldi.
Başta yangın olmak üzere her zaman vatandaşın yardımına koşan Malatya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 2018 yılında 2805olaya müdahale etti. Bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatına sahip olan Büyükşehir İtfaiyesi, talep edilmesi halinde komşu illerde de kurtarma olaylarına katkıda bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2018 yılında yoğun ve başarılı bir çalışma performansı gösterdi. Büyükşehir İtfaiyesi her geçen gün araç parkını güçlendirerek, günümüz şartlarına göre modernizasyona gidiyor. Büyükşehir İtfaiyesi, Malatya genelinde 1 merkez ve 18 şubesiyle yangın ve kurtarma olaylarına anında müdahale için 7/24 esasına göre hizmet veriyor.
2277 Yangına müdahale edildi
Büyükşehir İtfaiyesi, 2018 yılında toplam 2277 yangına müdahalede bulunarak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladı. Müdahale edilen 2277 yangının; 28’i orman, 205’i ev, 79’u işyeri, 1528’i ot, çöp, bahçe, 112’si araç, 48’i odunluk, kömürlük, bodrum, 277’sinin de diğer yangınlardan oluştuğu belirtildi. İtfaiye ekipleri ayrıca aynı yıl toplam 528 kurtarma olayına müdahalede bulundu. Bu müdahalelerin 343’ü trafik kazası, 178’i sel baskını ve 7’si ise boğulma vakalarından oluşuyor.

45 kişi hayatını kaybetti
2018 yılı içerisinde Malatya’da yangın, trafik kazası ve boğulmalardan dolayı toplam 45 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu vatandaşların 1’inin yangında, 37’sinin trafik kazasında, 7’sinin de boğulmadan dolayı hayatını kaybettiği kaydedildi.
46 bin 115 kişiye eğitim verildi
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangınlara karşı daha bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla birçok özel ve kamu kurumunda eğitim çalışmaları düzenlendi.
İtfaiye Dairesi bünyesindeki eğitim amirleri tarafından yıl içerisinde Resmi Kurumlarda, okullarda, özel kurumlarda, muhtarlara, imamlara ve kaymakamlık personelleri olmak üzere gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında 46 bin 115 kişiye görsel ve uygulamalı eğitimler verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.