Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2018 YILINDA 5.159 ADET PARSEL VE MUAYENE BACASI

2018 YILINDA 5.159 ADET PARSEL VE MUAYENE BACASI
17.02.2019
233
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kanalizasyon altyapı yenileme çalışmaları kapsamında 2018 yılında 4.697 adet yeni muayene bacası ve 462 adet yeni parsel bacası yapıldı.

“Parsel ve Muayene Bacalarını Yol İle Aynı Seviyeye Getiriyoruz”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Kanalizasyon hatlarında sistemsel bir arıza olduğunda müdahaleler hat üzerinde bulunan parsel ve muayene bacalarından yapılmaktadır. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, üstyapı çalışmaları nedeniyle zarar gören veya yol kaplaması altında kalan kanalizasyon bacaları sorun oluşturduğu için, parsel ve muayene bacalarını yol ile aynı seviyeye getirerek kolay müdahale edilmesini sağlıyoruz. Bu işlem için özel olarak üretilen 5-6-7-9 cm’lik betonarme yükseltme elemanları kullanıyoruz. Çalışmalarımızla, yol geçişinde rahatsızlık vermeyecek şekilde yol ile aynı seviyede baca yükseltme işlemleri yapıyoruz. Yapılan baca yükseltme çalışmalarımızla arızalara anında müdahale edebiliyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında 1.763 yeni muayene ve 392 yeni parsel bacası yapılmıştı. 2018 yılında ise 4.697 adet yeni muayene bacası ve 462 adet yeni parsel bacası çalışmalarımızı tamamladık. Yeni parsel ve muayene bacası çalışmalarımızla yol ve kaldırımlar bozulmadan, arızaya geç müdahale ve maddi hasar oluşumunu önlemiş olduk.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.