Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2018’İN İLK YARISINDA 19 MİLYON METREKÜP ATIKSU ARITILDI

2018’İN İLK YARISINDA 19 MİLYON METREKÜP ATIKSU ARITILDI
08.07.2018
192
A+
A-

2018’İN İLK YARISINDA 19 MİLYON METREKÜP ATIKSU ARITILDI
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalarına devam ediyor. atıksuların doğaya zarar vermesini önlemek için Malatya genelinde 2018 yılının ilk 6 ayında yaklaşık olarak 19 milyon metreküp atıksu arıtıldı.

“Atıksuları Doğaya Kazandırmaya Devam Ediyoruz”
Malatya’nın en önemli kurumlarından biri olan ve şehrin içmesuyu, kanalizasyon, yağmusuyu altyapısını güçlendirmek için çalışmalar yapan MASKİ Genel Müdürülüğü, Malatya genelinde bulunan 7 adet biyolojik arıtma tesisi ve 15 adet doğal arıtma tesisinde atıksu arıtımı yapıyor. Konu ile ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Canlılığın temel kaynağı olan suyun öneminin farkındayız. Kaptaj’dan gelen suyumuzu aynı kaliteyle vatandaşlarımıza ulaştırmak için altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Suyun vatandaşa ulaştırılması kadar kullanılan suyun doğaya geri kazandırılması da önemli. Kullanım sonucu oluşan atıksuların doğaya zarar vermesini önlemek için atıksu arıtma tesislerimizde çalışmalar yapıyoruz. Çevre ve insan sağlığını önemsiyoruz. Malatya genelinde 7 adet biyolojik arıtma tesisi ve 15 adet doğal arıtma tesisimiz var. Tesislerimizde 2017 yılında yaklaşık 36 milyon metreküp atıksu arıtmıştık. Çalışmalarımıza aralıksız devam ederek, 2018 yılının ilk yarısında ise yaklaşık 19 milyon metreküp atıksu arıtarak atıksuları tekrardan doğaya kazandırdık. Malatyamızın her noktasını koruma altına alıp, çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.