Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2021 Yılını Geride Bıraktık…

2021 Yılını Geride Bıraktık…
07.01.2022
112
A+
A-

 

2021 Yılında Neler Oldu Neler: Pandemi dönemi yaşandı. Dünyada olduğu gibi Ülkemizde yaşanan Pandemi dönemi maalesef sıkıntıları beraberinde getirdi. Dünyada Pandemi döneminde binlerce insan hayatını kaybederken, Ülkemizde de yüksek vakalar devam etmekte.

2021 Yılında Geride Neler Bıraktık: 2021 Yılında geride neler bıraktık dersek çok şey bıraktık. Siyasi krizler ve siyasi çekişmeler yüzünden Ülkemiz zor duruma düşürülmüştür. Siyasi partilerin genel başkanları kendi açılarından haklı olabilirler ama Ülkenin bekası için birlik içinde olmaları gerekirken, ne yazık ki siyasilerimizde bu yaklaşımı göremedik.

2021 Yılında Neler Yaşadık: Allah bu yaşanan sıkıntıları bize bir daha göstermesin. 2021 Yılında yaşanan sıkıntılar dünyanın çevresini değiştirdi. Yaşanan felaketler, krizler, siyasi çekişmeler, Ekonomi, Pandemi gibi sıkıntılara rağmen Ülke olarak hala ayaktayız.

2021 Yılında Dünya’da Neler Yaşandı: 2021 Yılında dünyada ekonomik sıkıntılar yaşanırken, Bizim Ülkemizde ekonomik sıkıntılar teğet geçmiştir. Dünyada siyasi krizler yaşanırken, Ülkemiz o kadar etkilenmemiştir. Dünyanın ekonomisi nerdeyse tavan yapmıştır, Ülkemizde belirli bir seviyede geçmiştir.

Dünya genelinde yaşanan, sel felaketleri, deprem felaketleri, yangın felaketleri maalesef Ülkemizde de gündeme geldi. Ülke olarak zor günler geçirmemize rağmen tüm felaketlerin üstesinden gelmeyi bildik.

Biz Ülke olarak güçlü bir ülkeyiz, acil bir şekilde yaraları sarmayı bildik. Tabi ki böyle felaketlerde bazı zorluklar yaşanır. Ülkemizde yaşanan sel, deprem, yangın felaketlerinde, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmedi. Devletimiz tarafından gereken yardımlar ivedi bir şekilde yapıldı.

2021 Yılında Ülkemizde Neler Yaşandı: 2021 Yılında yaşadığımız sıkıntıları hep birlikte gördük, İnşallah 2022 Yılında bu sıkıntıları tekrar yaşamayız diye temenni ediyorum.

2021 Yılında Ülkemizde Döviz Krizi fazlasıyla yaşandı. Parası olan dövize yatırım yaptı, kimisi kazandı kimisi zarar etti. Zengin zengin oldu fakir fakir oldu. Zengin parasını dövize bastı zengin oldu, Fakir arabasını, Evini, Arsasını sattı o da zarar etti.

2021 yılının sonlarında, Ülkemizde yaşanan dolar krizi neden oldu, bakıyoruz hiçbir siyasetçi kıpıda vatandaşa bir sağlıklı açıklama yapmadı. Neden ve niçin ? Tabi ki o koltuk sizler için çok önemli.

Diyelim ki doları anladık peki bu gıdadaki artışlarının sebebi nedir. Sorularımıza kim cevap verecektir. Temel gıdayı bir tarafa bırakın ne hikmetse her alanda alınacak bir şeyin kalmadığını gördük. Her şey ateş pahası yaklaşılmıyor. Demek ki bu artışların yapılmasında bazı temel sebepler var. Bu artışlar meydana gelirken Büyükşehir ve diğer Belediyeler tarafından yapılan denetimler ne kadar sağlıklı yapılıyor ve vatandaşlardan büyük tepkilerin olduğunu görmekteyiz.

Bazı Büyükşehirlere gittiğimizde o ilin Belediye Başkanın reklamı yok denecek kadar azdır. Ama bizde vay halimiz vay. Şehirin girişinden tut şehirin çıkışına kadar reklamlarla donatılmış durumda, neden ve niçin. Türkiye’nin Başkenti olan büyükşehir belediyesinde başkanın bir afişini bile göremezsiniz. Sadece yapılan bazı büyük projelerin reklamlarını görebilirsiniz.

Yeni Malatyaspor’un hali ne olacak diye vatandaşlar soruyor. Unutmayınız ki Yeni Malatyaspor küme düşerse Malatya siyasileri de düşer. Sizler Yeni Malatyaspor’a sahip çıkmazsanız bu vatandaşta yarın size sahip çıkmaz ve sizleri sahip çıkmaz. Yeni Malatyaspor’umuz ortak paydamızdır herkesin sahip çıkması gerekmektedir.

Yeni Malatyaspor kulüp başkanının ne yaptığını hala anlamış değiliz. Takım kümeye gidiyor ben istifa etmiyor ve kongre kararı almıyorum diye tepki gösteriyor. Yeni Malatyaspor’a başkan adayları çıkıyor ne hikmetse önlerine engel çıkıyor. Yeni Malatyaspor yönetimi kongreye gitmiyorsa, Şehirin önde gelen, Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Siyasilerimiz, Basınımız, STK’larımız bir araya gelerek delegelerle görüşüp kongre kararı aldırmalıdır. Bu takım kümeye düştükten sonra hiç kimsenin bağırmasına gerek yoktur.

Sayın Vekilimiz Mehmet Fendoğlu, Yeni Malatyaspor’da yanlışlar yapılıyor diye, Malatyaspor’un haklarını savunurken ne hikmetse bazıların hesabına gelmedi ve Sayın Vekilimize tepki gösterildi. Sayın Vekilimiz Fendoğlu’nun söylediklerini destekliyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kulübün başına kim gelirse gelsin mutlaka hesaplar incelenmelidir diye düşünüyorum. Bu hesaplar yapılırken mutlaka hesap uzmanlarla yapılmalıdır.

Herke konuşabilir ama Yeni Malatyaspor kümeye gidiyor. Kulüp başkanını çağırıp gereken hesabı sorunuz. Bu yıl bu takımı ligde nasıl tutarız diye istişareler yapılmalı. Yeni Malatyaspor’umuz kümeye düşerse takımımızla beraber siyasilerimizde düşer. Önümüzde bir transfer dönemi var, bu süreyi hep birlikte değerlendirip takımın ligde kalmasını sağlamalıyız. Tüm Malatyalıların elini taşın altına koyması gerekmektedir. Burada ki tepkim asla şahıslara değildir, Malatya’mızın geleceği ve Yeni Malatya sporumuzun geleceği içindir.

2022 YILININ SAĞLIK HUZUR VE MUTLULUK GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM…
Kaynak: malatyabirlikgazetesi44@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.