Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

23 HAZİRAN’A KADAR ÇALIŞMALARIMIZI İSTANBUL’DA SÜRDÜRECEĞİZ

23 HAZİRAN’A KADAR ÇALIŞMALARIMIZI İSTANBUL’DA SÜRDÜRECEĞİZ
12.06.2019
213
A+
A-
“İstanbul seçimleri 2023’e giden yolda önemli bir viraj”

Büyük Birlik Partimizin Genel Başkanı Mustafa Destici, “Başta kendi teşkilatlarımız olmak üzere oradaki hemşeri grupları, dernekler, diğer illerden gelen teşkilat mensuplarımız ve belediye başkanlarımız ile birlikte 23 Haziran’a kadar çalışmalarımızı İstanbul’da sürdüreceğiz.” dedi.

Genel Başkanımız Mustafa Destici, parti genel merkez binamızda düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Tunceli’de PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Emre Üçkan ve Ökkeş Ede için başsağlığı dileyerek, “Bunlar bizi yıldıramayacaklar. Terörle mücadelemiz hem ülke sınırlarımız içerisinde, ülke sınırlarımız dışında, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne göz diken hiçbir terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye’nin kendi güvenlik sistemini güçlendirmek için attığı adımlara başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin karşı çıktığını hatırlatan Destici, “Bunların gayesi şu, Türkiye daha da güçlenmesin, Türkiye’nin savunma sistemleri yetersiz olsun, bunlar kendilerine mahkum olsun ve Türkiye’nin başında her daim uğraşacağı terör örgütleri olsun. S-400 anlaşmasına karşı çıkmalarının altında yatan temel gerçek de budur.” değerlendirmesinde bulundu.

Destici, TBMM’de askerlik sistemini değiştiren ‘asker alma kanunu’ teklifi değerlendirdi. Yasanın değiştirilmesinin zorunlu hale geldiğini dile getiren Destici, “Özellikle asker alma noktasında ciddi problemler vardı. Müthiş yığılmalar meydana geliyordu. Türkiye dönem dönem kamuoyu baskısıyla ‘bedelli askerlik’ çıkarmak zorunda kalıyordu. Çıkarılan bedelli askerlik kanunlarının hiçbirisi de kesin çözüm üretmiyordu. Köklü bir yasa değişikliğine ihtiyaç vardı. Sürecin bir uyum içerisinde yüzde 100 olmasa da önemli bir mutabakatla meclise gelmiş olması çok kayda değerdir. Biz bu yasayı Büyük Birlik Partisi olarak destekliyoruz. Bizim de burada birtakım önerilerimiz ve tekliflerimiz oldu. Bazı meslek gruplarının temel eğitimden sonra mesleklerini icra ettikleri bölümün ‘askerlikten sayılması uygulamasını’ çok doğru buluyoruz. Bunun bazı meslek grupları içerisinde genişletilebileceği konusunda da birtakım düşüncelerimizi de paylaştık.” ifadesini kullandı.

Destici, Ekrem İmamoğlu’nun, Ordu Valisi Seddar Yavuz’a yönelik söylediği iddia edilen sözlere dair ise şunları kaydetti: 
“İstemeden ağzından bu tür çirkin ifadeler çıkmış ise kendisine yakışan sayın Valimizden özür dilemek olmalıydı. Özür dilemek bir tarafa hala yaptığının arkasında durması ve kendisine verilen, önündeki yönetmelikleri uygulayan valiye karşı bu tür çirkin, yakışıksız ve hadsiz ifadeler kullanması kabul edilebilir cinsten değildir. Vali devleti temsil etmektedir. Valiye yapılan hakaret devlete yapılmış demektir. Ben bunu kınıyorum ve reddediyorum. Millet İttifakı adayının basitleşerek yaptığı bu çirkinlikten dolayı valiye, devlete ve millete bir özür borcu olduğunu ve geciktirmeden de bunu yerine getirmesini beklediğimi ifade ediyorum.”
“Çalışmalarımızı İstanbul’da sürdüreceğiz

Destici, 23 Haziran gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yarından itibaren yöneticileri ile birlikte İstanbul’da olacağını söyledi.

Seçimlere kadar İstanbul’da kalacağını kaydeden Destici, şunları söyledi:
Seçmenlerimize ve vatandaşlarımıza bizim tavsiyemiz ve uyarımız; ‘mutlaka nerede olursanız olun 23 Haziran’da sandığa gelip, oyunuzu kullanın ve tercihinizi net olarak belirtin’. İstanbul seçimleri bugün gelinen nokta itibariyle sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçmenin ötesine geçmiş ve 2023’e giden yolda Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi önündeki engelleri kaldırması noktasında da önemli bir virajdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.