Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ, CBS SİSTEMİYLE TÜM ALTYAPI BİLGİLERİNİ KAYDEDİYOR

MASKİ, CBS SİSTEMİYLE TÜM ALTYAPI BİLGİLERİNİ KAYDEDİYOR
05.09.2018
248
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile Malatya’daki tüm bölgelerde yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarına ait verileri dijital ortama aktarıyor.

“Kente Ait Alt ve Üst Yapıların Bilgileri MASKİ-CBS’ye Girilmektedir”

Sistem hakkında bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile Malatya’daki tüm bölgelerde yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarına ait verileri dijital ortama aktardıklarını belirterek, “Sistem sayesinde her türlü altyapı ve üstyapı tesislerinin konum ve nitelik bilgilerini ilişkilendirilerek paylaşıma sunuyoruz. CBS, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik-olmayan verilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren bir bilgi sistemidir. Kentin altyapısına hakim olmanın yolu kente ait her tür bilginin yöneticiler tarafından bilinmesinden geçmektedir. Kente ait alt ve üst yapıların bilgileri MASKİ-CBS’ye girilmektedir. Bu veriler üzerinde çeşitli değerlendirme ve sorgulamalar yapılarak yöneticilerin bilgi ve tedbir almaları sağlanmaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlarla (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) koordineli çalışarak veriler güncel tutulmaktadır. Şehirde birçok kazı kurumunun olduğu ve bunların özellikle kendileri dışındaki kurumların alt yapı verilerine ihtiyaç duyduğu görülmüştür. MASKİ-CBS ile kurumların bu verilerden faydalanmaları ve kazı çalışması esnasında alt yapılarımızın zarar görmelerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. MASKİ-CBS şahsa dayalı ve mahkûm olan bilgi anlayışının terk edilerek bilginin tekelleşmesini ortadan kaldırmaktadır. Coğrafi veriler ulusal standartlarda üretilerek, ihtiyaç duyan tüm birim ve kurumlara sunulmaktadır. Malatya’nın tüm merkez ve kırsal alt yapısının bilgilerini tutan MASKİ-CBS ile birlikte yapılan yatırımlar daha sağlıklı bir şekilde takip edilmektedir. Malatya merkez ve kırsal bölgelerde bulunan hatların durumu hakkındaki tüm veriler dijital ortama aktarılıyor. Malatya’nın herhangi bir bölgesine gidildiğinde orada bulunan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının durumu ve bilgilerine ulaşılması ve artan nüfus karşısında çeşitli analizler yapılabilmektedir. MASKİ-CBS ile tüm ekiplerimiz hem daha seri ve daha hızlı çalışabilecek hem de sahaya hakimiyetleri artıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.