DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Battalgazi Belediyesi’ni Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Battalgazi Belediyesi’ni Ziyaret Etti
31.05.2018
212
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Battalgazi Belediyesi’ni Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ünal ve beraberindeki heyete, ev sahibi olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Vali Ali Kaban eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya programı kapsamında Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve beraberindeki heyet, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. İki ayrı ziyaretin gerçekleştirildiği programda, ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yeşil Kuşak Projesi’ne destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Gürkan, “Şehir merkezinde toplam 200 dönümlük bir alanın Yeşil Kuşak Projesi olarak yapılmasını planlamıştık. Bu çerçeve içinde ilk planda Atatürk Kız Lisesi’nin yapılmasında Milli Eğitim ile yaptığımız protokol çerçevesinde gösterdiğimiz yere yapılması noktasında ilgili bakanlık olur verdi. Sayın Bakanımız da okul yapılması noktasında TESKOMB Genel Başkanı ve Yozgat Milletvekili Abdülkadir Gül beye bu durumu ilettiğinde, kendileri de o süreç içerisinde Kervansaray Buluşması çerçevesinde yaptığımız uluslararası bir kültür etkinlik için Malatya’ya gelmişlerdi. Orada Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’in de katıldığı bir protokolle anlaştık. Atatürk Kız Lisesi 7 ay gibi bir sürede tamamlandı. Bu Türkiye’de rekor bir sürede yapılmış olan bir okulumuzdur. Okulumuz 7 ayda hem de spor salonu ile birlikte Atatürk Kız Lisesi’ni yeni yerine yaptık. Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri kavramıyla da hemen bitişiğimizde bulunan stadyumunda bu kapsam içinde değerlendirileceğinden dolayı işimiz bir nebze kolaylaşmış oldu. Sadece ortada bir sanat okulumuz var. Onu da en kısa zamanda yaparak bu 200 dönümlük alanın şehir merkezinde, insanlarımızın faydalanacağı, şairlerin şiirlerini yazacağı, edebiyatçıların edebi yazılarını yazacağı, sanatçıların sanatını icra edeceği bir mekan oluşturacağız” diyerek, projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ise, Malatya’nın kendileri için önemine dikkat çekerek, “Bizim için Malatya’nın önemi bir kaç yerden fazla. Özelliklede son zamanlarda Malatya’nın bizim için en büyük özelliği Malatya’da bir bakanımızın çıkması. O bakanımızın tüm Esnaf ve Sanatkar camiasıyla birlik olması, kendisini kabul ettirmesi ve tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlarımın, kooperatifçi arkadaşlarımın kendinden biri olarak görmesi önemliydi. Bizim son zamanlarda en çok hizmet aldığımız bir bakanlık. Bülent beyin bakanlığında gerçektende çok önemli 2 kanun maddesi geçirdik ki, bu bizim hayati önem taşıyan maddelerimiz. O yüzdendir ki hem Bülent beye minnettarlığımız var, hem de Malatya’ya minnettarlığımız var. Esnaf camiasına kendini kabul ettiren, kısa zamanda bütün esnaf ve sanatkarımızın gönlüne giren bir bakanımızın olması bundan sonrada bize hep böyle kalacak. Malatya’da bundan sonra yapacakları her konuda TESKOMB onun emrindedir. Biz onun yanındayız. Biz siyasi hayatı noktaladık ama, bakanımızın yanındayız. TESKOMB önemli bir camia. Şuanda en büyük özelliği de biriktirmiş olduğu fonlarla Türkiye’de esnafın seçimlerde en azından sesi büyük ölçüde çıkmıyorsa devletimizin verdiği büyük kredi imkanıdır. Bunda da bakanımızın büyük emeği var. Onun için buradayız, hem bakanımıza destek, hem Malatya’ya destek amaçlı buradayız. İnşallah Türkiye aynı istikametini bozmaz, aynı istikametinde devam eder ve 18 yılın vermiş olduğu hizmetle hebaya gitmez. Malatya’da bunun bilincinde olan bir ilimiz Yozgat gibi. İnşallah böyle olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Yeşil Kuşak Projesi’nin Malatya için önemine ve TESKOMB’un verdiği desteğe dikkat çekerek, “TESKOMB camiasına Malatya adına bir teşekkürü borç biliyoruz. Özellikle Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Atatürk Kız Lisemizin taşınması noktasında Battalgazi Belediyemizi cesaretlendiren, bir anlamda finansının önemli bir kısmını karşılayan ve biraz önce de ifade ettiği gibi Malatyalılara olan yardımları ve destekleri içinde başkanımıza ve yönetim kuruluna da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanın başkanım sizin o girişiminiz şahsımıza ve Battalgazi Belediye Başkanımıza cesaret verdi. O projenin hayata geçmesi noktasında önemli bir adım atmış olduk. Akabinde de Millet Bahçesi ile birlikte stadyumun Yeşil Kuşak’a katılması, sanat okulun oradan kaldırılması ile beraber Malatyamıza çok önemli nefes alabilecekleri Yeşil Kuşak’ı kazandırmış olacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilk ziyaretin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Malatya Valisi Ali Kaban’ı ağırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, Battalgazi Belediyesi fuaye alanında bulunan ve yapılan hizmetlerin maketleri gezerek, Başkan Gürkan’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Gürkan’ın konukları, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara hitap edeceği miting alanına geçti.


    
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.