Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

ALPEREN ARAMA KURTARMA TİMİ”

ALPEREN ARAMA KURTARMA TİMİ”

 

 

Kıymetli Dava arkadaşlarım,

 

Bilindiği üzere ülkemiz, coğrafi olarak farklı iklim ve yer şekillerine sahip bir ülkedir. Bu şekilde bir yapıya sahip olması sebebiyle de doğal afetlerin görülmesinde sıklık ve çeşitlilik beraberinde gelmektedir.

 

Bu doğal afetlere karşı alınacak önlemlerin yanı sıra, afet sonrası süreçte gerçekleşen “Arama ve Kurtarma” Faaliyetlerinin ehemmiyeti; en son yaşanan İzmir depremi akabinde gözlerimizi dolduran sahnelerle, bir kere daha ortaya çıkmış bulunmaktadır. Kaldı ki “Arama-Kurtarmanın” ne demek olduğunu en iyi bilen hareketin mensupları olarak bunun önemini bizden daha iyi bilen bir yapının da olmadığı bilinen bir gerçektir.

 

Her ne kadar AFAD, Kızılay ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konudaki başarı ve çalışmaları ortada olsa da, ilgili kurumlardan alınan resmî veriler ışığında; Allah göstermesin ama olası bir ağır afette; tüm eğitimli kamu ve özel kuruluşların toplamda 100 Binadan fazlasına yetecek(bir mahalleden daha az) imkanlarının ve yeterliliklerinin olmadığı bilgisi alınmıştır. Bu bilgiler ve arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda harekete geçme zarureti hasıl olmuştur.

 

Kıymetli arkadaşlarım, Hareketimizin hukuku hepimizin üzerindedir. İsimler gelip geçici, teşkilat ise bakidir. Bu sebepledir ki, Rahmetli Muhsin Başkanımızın bizlere emaneti olan Alperen Ocakları Vakfımız Bünyesinde böyle bir birim oluşturmanın daha doğru olduğu kanaatiyle yola çıkılacaktır. Bizlerden sonra da bu hizmetin devam etmesinin bize yakışan olduğu şiarıyla hareket edilecektir. Şöyle ki;

 

– İl Başkanlarımızın yönetim şeması içerisinde “Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan yardımcılıkları” bünyesinde “AKUT BİRİMİ” olarak alt birim oluşturulacaktır.

 

– Bu alt birimde çalışacak arkadaşlarımız tamamen gönüllülük esasına göre hizmet vereceklerdir.

 

– İlk etapta Sivas ve Bilecik İllerimiz pilot iller seçilmiştir. Bu iki il Başkanımız, bu süreç içerisinde Valilik/AFAD ve Kızılay ile görüşmelerini gerçekleştirmiş ve hazırlıklarına başlamışlardır. Destekleri için en başta Sivas İl Başkanımız Serhat ŞİMŞEK ve Bilecik İl Başkanımız Osman SOYALTIN’a teşekkürlerimi sunuyorum.

 

– Tüm bu birimler Genel Merkez Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, yani mevcut yönetimimizde Mustafa ÇITAK Başkanımıza bağlı olacaktır.

 

– Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde “AKUT BİRİMİ” kurulmuştur. İl başkanlarımız Serhat ŞİMŞEK ve Osman SOYALTIN bu birim içerisinde yetkilendirilmiştir.

 

– Hızlı bir şekilde diğer il Başkanlarımıza konu ile ilgili detaylı açıklama bu birim başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.

 

– İlk etapta ülke geneli her ilde bu birimde çalışacak gönüllülük esaslı 10 arkadaşımız belirlenecektir. Sayı daha sonra çeşitlenecektir. Belirlenen isimler ve tüm bilgileri, ilgili olan Genel Merkez yöneticimizde toplanacaktır. Sonrasında hızlı bir şekilde eğitimler ve akabinde ekipman desteği sağlanacaktır.

 

– Daha detaylı bilgi ise süreç içerisinde verilecektir.

 

Kıymetli dava arkadaşlarım, Önemli olan bu hareketin itibarı ve geleceğidir. Yinelemekte fayda görüyoruz ki fani olan bizlerde gelip geçiciyiz, baki olan Hareketimiz ve Ocaklarımızdır. Önemli olan “Alperen”lerin olması gerektiği yerde, olması gerektiği şekilde bulunmasıdır. Niyet; Allah’ın rızasıdır. İstikamet millete hizmettir. Rabbim mahcup etmesin.

 

Av. Samet BAĞCI

ALPEREN OCAKLARI VAKFI GENEL BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.