DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Arslantepe Höyüğü Güzergâhında Bulunan Yönlendirme Levhaları Yenilendi

Arslantepe Höyüğü Güzergâhında Bulunan Yönlendirme Levhaları Yenilendi
03.01.2022
102
A+
A-

ARSLANTEPE HÖYÜĞÜ YÖNLENDİRME LEVHALARI YENİLENDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Arslantepe Höyüğü güzergâhında bulunan yönlendirme levhaları yenilendi.

Aristokrasinin doğduğu, ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı yer olarak kabul edilen ve yaklaşık 7 yıl önce UNESCO ‘Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Arslantepe online olarak düzenlenen Dünya Mirası Komitesi’nin genişletilmiş 44. Oturumunda Dünya Miras Listesi’ne alınması ile birlikte ziyaretçi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Arslantepe Höyüğüne yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla ulaşabilmeleri için Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yeni yön tabelaları monte edilmekte.

Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını belirten Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin, “Arslantepe Höyüğüne giden yollardaki bütün levhalar Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştiriliyor. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Arslantepe Höyüğüne ulaşımın sağlandığı bütün yol akslarına yön tabelası monte ettiklerini belirten Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Abdullah Adanur, “Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesiyle birlikte gerek yerli gerekse yabancı turistlerin daha fazla teveccüh gösterdiği tarihi mekânlardan biri konumuna geldi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak Arslantepe Höyüğüne ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için yönlendirme levhalarımızın montesini gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda Arslantepe Höyüğünü ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin herhangi bir sıkıntı yaşamadan ziyaretlerini gerçekleştireceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.