Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

ATO Üyesi İşverenlere İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilgi Verildi

ATO Üyesi İşverenlere İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilgi Verildi
21.05.2018
280
A+
A-

ATO Üyesi İşverenlere İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilgi Verildi


ATO’ya üye işverenlerimizin yer aldığı “Yeni İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Semineri”nde Bakanlığımız, İŞKUR, SGK, MYK temsilcileri Çalışma Hayatında Milli Seferberliğin 2. Fazı kapsamında hayata geçirilen yeni istihdam teşvikleri ile uygulaması devam eden teşvikler hakkında bilgi verdi. Seminere Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara İl Müdürümüz Üzeyir Yıldırım, SGK İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, ATO üyesi işverenler katıldı. Genel Müdürümüz Uzunkaya ve ATO Başkanı Baran’ın konuşmalarının ardından istihdam teşvikleriyle ilgili kapsamlı sunum yapıldı.

İstihdam teşviklerini işverenlerimize tanıtmak maksadıyla ATO Akademi’nin organizasyonunda Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Mesleki Yeterlilik Kurumunun katkılarıyla ATO Meclis Salonunda “Yeni İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. ATO üyesi işverenlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde işbaşı eğitim programlarımızın yanı sıra ilave istihdam, bir senden bir benden, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamı, engelli istihdamı 5 puanlık indirim teşvikleri tüm yönleriyle anlatıldı.

Genel Müdürümüz Uzunkaya: “Kenetlenen Türkiye Üzerinde Oynanan Oyunları Bozarak Daha Da Güçleniyor”

Cumhurbaşkanlığımızın, meclisimizin ve diğer kurumlarımızın bulunduğu başkentimizin önemine dikkat çekerek “Güçlü Ankara Güçlü Türkiye” vurgusuyla sözlerine başlayan Genel Müdürümüz, işverenlerimize yeni istihdam teşviklerinin anlatılmasına fırsat sunan bu tür toplantıları çok önemsediğini belirterek içinde olduğumuz Ramazan ayının tüm insanlığa barış, ülkemize de hayırlar getirmesini temenni etti. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı drama da dikkat çeken Uzunkaya, masum çocuklara, savunmasız insanlara yapılan şiddete tüm dünyanın tepki göstermesi gerektiğini kaydetti ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Son dönemde üzerinde oynanan oyunlarla ülkemizin yolundan ve istikametinden döndürülmeye çalışıldığını belirten Uzunkaya, birlik ve beraberliğiyle tarihte nice badireler atlatan milletimizin her daim bu oyunları bozduğunu ifade ederek, bu olumsuzlukların bizleri daha da güçlendirdiğini, birleştirdiğini ve yeni zaferler için vesile olacağını kaydetti.

“Türkiye Tek Başına 28 AB Ülkesinden Fazla İstihdam Artışı Sağladı”

Genel Müdürümüz bütün hainliklere ve kurulan tuzaklara karşın son 10 yılda istihdamını 7,5 milyon artıran Türkiye’nin tek başına istihdamını 28 AB ülkesinin toplamından daha fazla artırdığına vurgu yaptı.

İŞKUR’un son 16 yıldır gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara değinen Genel Müdürümüz, “2002’de tüm Türkiye genelinde 25 bin kişiyi işe yerleştiren Kurumumuz geçtiğimiz sene 1 milyon 57 bin kişiyi işe yerleştirdi. Bu başarıya ulaşılmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen ‘Çalışma Hayatında Millî İstihdam Seferberliği’nin katkısı çok büyük. Seferberlik ilan edilirken koyulan hedefleri gerçekçi bulmayanlara, dudak bükenlere, aziz milletimiz gereken yanıtı verdi” dedi.

“Yeni Teşviklerimiz Çalışanlarımıza ve İşverenlerimize Önemli Avantajlar Sunuyor”

Genel Müdürümüz yeni teşviklerimizin çalışanlarımıza ve işverenlerimize önemli avantajlar sunduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “2018 yılında ilave istihdama olan desteğimizi üzerinde titizlikle çalıştığımız bir istihdam paketi ile daha kapsayıcı şekilde sürdürüyoruz. Bir önceki yıl çalışan sayısı ortalamasına ilave istihdam edilecek her bir sigortalı için bilişim ve imalat sektöründe 2.151,45 TL’ye; diğer sektörlerde ise 883,01 TL’ye kadar prim ve vergi desteği sağlıyoruz. 2018’de Bilişim ve İmalat sektörlerindeki mesleklerde düzenlenecek İşbaşı Eğitim Programlarının süresini 6 aya çıkardık. İşbaşı Eğitim Programlarımızda günlük ödeme miktarını 61,65 TL’ye kadar yükselttik. Geleceğin mesleklerinde düzenlenecek olan İşbaşı Eğitim Programlarımızın süresini 9 aya kadar uzattık. Programa katılan gençlerimize günlük 75 TL ödeme yapacağız. Yine sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara 2-5 yaş çocukları için aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlıyoruz.”

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolüne de (MEGİP) değinen Genel Müdürümüz Uzunkaya, iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacağımızı, bu sistemle temel hedefimiz işverenlerimizin nitelikli işgücü yetiştirme sürecinde daha aktif rol alabilmelerini sağlamak olduğunu, bu uygulamayla vatandaşlarımızın teorik eğitimini aldıkları meslekleri işyerlerinde uygulama yaparak pekiştireceklerini kaydetti.

“Tüm Olumsuzluklara Rağmen İşsizlik Oranını Yüzde 10’a Düşürdük. Dünya Bizi Gıptayla İzliyor”

İşgücü piyasasının beklentilerini ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini ve buna göre önlemler alarak politikalar oluşturulduğunu belirterek, kalıcı istihdam için yöntemler uyguladığımızı kaydeden Uzunkaya, işbaşı eğitim programlarından yararlananların yüzde 73’nün hâlen istihdamda olmasını örnek gösterdi. Bütün çalışmalarımızın sonucunda istihdamla ilgili güzel sonuçlara ulaştığımızı belirten Genel Müdürümüz tüm olumsuzluklara rağmen işsizlik oranının 2 puan düşerek yüzde 10,6’ya gerilemesine dikkat çekti. Ortada bir başarı grafiği bulunduğunu dünyanın da bizi gıptayla izlediğini dile getiren Genel Müdürümüz tüm bunların isteyince neleri yapabileceğimizi gösterdiğini, bununla birlikte daha alacak çok yolumuzun olduğunu ve sorumluluklarımızın bilinciyle hedeflerimize ulaşacağımızı ifade etti.

Türkiye’nin güçlenmesi için çaba gösteren tüm işverenlere şükranlarını sunan Uzunkaya, toplantıya katılan ATO başkanı, yöneticileri ve üyeleri ile tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine son verdi.

ATO Başkanı Baran: “Ekonomimizi Hedef Alan Saldırılar Karşısında Her Zaman Devletimizin ve Milletimizin Yanında Yer Alacağız”

Filistin halkına yapılan zulmü kınayan ATO Başkanı Gürsel Baran ise yaptığı konuşmada, Bakanlığımıza ve İŞKUR’a teşekkürlerini sunarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Millî İstihdam Seferberliği’ne büyük destek verdiklerini, ATO’nun taşın altına elini koyarak Türkiye’nin kalkınması, güçlenmesi için mücadele ettiğini kaydetti. Üyelerine teşviklerden yararlanma ve istihdamın artırılması için katkı yapmaları çağrısında bulunan Baran, işverenlerimizin ülkemize en büyük hizmetlerinin istihdamı artırmak olduğunu ifade ederek “Ekonomimizi hedef alan saldırılar karşısında her zaman Devletimizin ve milletimizin yanında yer alacağız” mesajını verdi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.