DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Bakan Tüfenkci: Tüketici Hakem Heyetlerinin Sayılarını Düşürdük, Niteliklerini Artırdık

Bakan Tüfenkci: Tüketici Hakem Heyetlerinin Sayılarını Düşürdük, Niteliklerini Artırdık
29.06.2018
169
A+
A-

Bakan Tüfenkci: Tüketici Hakem Heyetlerinin Sayılarını Düşürdük, Niteliklerini Artırdık

Bakan Tüfenkci, “Tüketici hakem heyetlerini tüketici lehine daha pratik kararlar almaları noktasında yeniden yapılandırdık, sayılarını düşürdük, niteliklerini artırarak güçlendirdik” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün bünyesindeki Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Açılış Toplantısı’na katıldı.

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen açılışa, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de katıldı.

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 döneminde hazırlanan projenin tüketici sorunlarına çözüm üretme noktasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bakanlık olarak, tüketim alışkanlıklarının yanı sıra daha önce görülmeyen ticari uygulamaların ve yeni hukuka aykırılık biçimlerinin varlığına tanık olduklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Tüketici sorunlarının çözümünün aynı zamanda, konuyla ilgili çalışan kamusal ve özel paydaşlarla sivil toplum örgütleri arasında iş birliğini de zorunlu kıldığını görüyoruz.” dedi.

FARKINDALIK ARTIRMA ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Tüfenkci, projeyle tüketici bilincini geliştirmeyi ve tüketicinin korunması alanındaki sivil toplum örgütlerini desteklemeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışmalar tüketicilerin bilinç düzeylerinin artırılacağı etkin bir halkla ilişkiler kampanyasını da içeriyor. Bu kapsamda, TV spotu, broşür, poster, televizyon programı ve bilimsel çalışmalar gibi araçlarla farkındalık artırma çalışmaları yapacağız. Tüketici hakem heyetlerini tüketici lehine daha pratik kararlar almaları noktasında yeniden yapılandırdık, sayılarını düşürdük, niteliklerini artırarak güçlendirdik. Üreten kesimlerin yani özel sektörün de tüketici hakları kapsamında yerine getirmeleri gereken görev ve sorumluluklar konusundaki bilinç düzeylerini artıracağız. Yalnızca tüketici bilincini değil, üretici bilincini de artıracağız.”

Türk tüketici politikasını mevzuat ve uygulama yönünden AB standartlarıyla denk konuma getirmek istediklerini belirten Tüfenkci, bu noktada AB’nin Türkiye’de tüketicinin korunması alanındaki gelişim talebine verdiği desteği önemli bulduklarını bildirdi.

TÜRK EKONOMİSİ DAYANIKLI VE DİNAMİK BİR YAPIYA SAHİP

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geçmiş yıllarda harici şoklara dayanıklı ve dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu dayanıklılığın ana nedenlerinden biri, Türk tüketicilerin büyüyen bir ekonomide sahip oldukları istek ve ekonomiye duydukları güvendir.” değerlendirmesinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak toplumun her kesimine hitap eden çok paydaşlı bir politika oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu çerçevede koordinasyon ve iş birliğinin artırılması için çalıştıklarına dikkati çeken Erdal, farkındalık yaratıcı kampanyalar düzenleyeceklerini, daha güçlü ve etkin politikalarla sivil toplum ve özel sektörle yakın ilişki içinde olacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.