Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN AKIN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN AKIN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
30.07.2020
1.382
A+
A-

 

Başkan AKIN, mesajında, Hazreti İbrahim ile başlayan kurban ibadetinin, aile ve toplum bütünlüğünü de pekiştirdiğini belirtti.

Dini günlerde, kardeşlik şuurunun tazelendiğini, birlik ve beraberlik duygusunun doruk noktasına ulaştığını vurgulayan AKIN, şunları kaydetti:

 

“Bayramlar aynı zamanda gönül kazanmak için de önemli bir fırsattır. Bu imkanı en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekir. Kırgınlıkların sonlandırılması ve büyüklerimizin duasını kazanmak için mübarek zaman dilimlerinin her anında sevgi köprüleri kurmalıyız. Eminim ki, evlerimizde başlayan bu köprüler tüm dünyaya uzandığında yeryüzündeki sorunlar ortadan kalkacak, huzur hakim olacak. Sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan Kurban Bayramı’nın bize yüklediği sorumluluğu layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Çünkü bayram günlerinde akrabalarımıza, komşularımıza, ihtiyaç sahiplerine giderken attığımız her adım bize huzur ve bereket olarak yansıyacak. Bayramları huşu içinde idrak edebiliyorsak, kendimizi güvende hissedebiliyorsak, geleceğe dair planlar yapabiliyorsak bunu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize ve bu uğurda yaralanan gazilerimize borçluyuz. “

 

Hac ibadetini yapanların sayısının az olduğunu ama bugün de Arafat’ta ellerin semaya açılarak bütün yer yüzündeki mazlumlar ve Müslümanlar için dua edileceğini dile getiren il Başkanımız AKIN, Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Kırım’dan Arakan’a kadar birçok coğrafyada hala zulüm gören soydaşların bulunduğunu söyledi.

 

Büyük Birlik partimizin İl Başkanı Recep AKIN, “Türkiye bunun için de güçlü olmak zorunda. Osmanlı’nın zayıflamasından bugüne kadar yaklaşık 200 seneden fazla bir süredir maalesef siz zayıflarsanız sizin dindaşlarınız da soydaşlarınız da her türlü zulümle karşı karşıya kalırlar. Onun için Türkiye güçlü, Türk milleti birlik olmak zorunda. Türk devleti güçlü şekilde ilelebet bu dünyada var olmak ve payidar olmak zorunda.” diye konuştu.

 

Milletin, Müslümanların, Türk ve İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik eden İl Başkanımız AKIN, bayramın huzur, barış, kardeşlik içinde geçmesi temennisinde bulundu. AKIN, terörle mücadele eden Mehmetçiğin, polislerin, güvenlik korucularının da bayramını kutladı.

Pandemi sürecinde geçen Ramazan Bayramı’nda sosyal mesafeye ve hijyene dikkat edildiğini hatırlatan İl Başkanımız Akın, bu bayramda da kurallara uyulmasının önemine işaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.