DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ALPASLAN’DAN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

BAŞKAN ALPASLAN’DAN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI
26.12.2019
93
A+
A-
15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Alpaslan Mehmet Akif Ersoy’u Vefatının 83. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz dedi.
Başkan Alpaslan İstiklal Marşı’mızın yazarı, İstiklal Harbi’mizin büyük mücadele adamı,  ilim, irfan geleneğimizin en mühim halkalarından biri olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Vefatının 83. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.
Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir dedi.
Başkan Alpaslan şöyle devam etti.
O, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığı, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması, Ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde müstesna yerini almıştır.
Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.