Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ALPASLAN’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN ALPASLAN’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
20.03.2020
90
A+
A-

15 Temmuz Milli irade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe ALPASLAN mesajında , bu mübarek gecede yapılacak duaların, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde olmak üzere bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artmasına vesile olmasını temenni etti.

 

Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayı‘nın 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa‘ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade ederken aynı zamanda da Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku ve beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa terakki edişi simgeler diyen Başkan ALPASLAN , mesajında şunları kaydetti: “Bugün ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşüncelerin, kalplerden atılması gerekmektedir. Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Asırlardır büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak ettiğimiz Miraç Kandili, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed‘in (S.A.V) hikmet dolu yolculuğudur. Bu gece, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor; hayırlara vesile olmasını Cenab – ı Allah’tan temenni eder, saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

Ayşe ALPASLAN

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE OCAKLARI

KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.