Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ALTUNKAYA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ KINADIĞIMIZ GİBİ ÇİFTE STANDART’IDA ELEŞTİRİYORUZ

BAŞKAN ALTUNKAYA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ KINADIĞIMIZ GİBİ ÇİFTE STANDART’IDA ELEŞTİRİYORUZ
26.09.2020
902
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Malatya Yeşilyurt Merkez ilçe başkanı Ercan Altunkaya sağlık çalışanlarına yapılan şiddet ve sağlık çalışanları arasındaki sendikal faaliyetler sonucu çifte standart uygulamalarına değinerek şu sözlere yer verdi.

 

Altunkaya , sebebi, şekli ve gerekçesi ne olursa olsun sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetlediğini belirterek, “Sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet eylemlerinin en ağır şekilde cezalandırılmasının artık bir zaruret haline geldiğini düşünüyoruz. Bu alçakça davranışlar, sağlık çalışanlarımızla birlikte, sağlık kuruşlarından hizmet alan hastalarımızı, verilen hizmeti ve sağlık sisteminin işleyişini de olumsuz etkilemesi dolayısıyla, asla fertlere yönelik işlenen suçlar arasında değerlendirilmemelidir. Konuyla ilgili, sağlık çalışanlarına ve sağlık kuruluşlarına yönelik işlenen suçların cezalarıyla ilgili bir yasal düzenleme de acilen yapılmalıdır” dedi.

Başkan Altunkaya Sağlık çalışanlarımızı her alanda savunmak ve haklarını dile getirmek görevimiz olduğu gibi. Sağlık personelinin de kurum içi çalışma morel ve motivasyonun’da İl Sağlık Müdürleri tarafından sağlanması gerekmektedir dedi.

Fakat sendikal faaliyetleri için ilimizde dışlanıp bu süreçte sağlık kurum ve kuruluşlarında ki aksayan veya yanlış yapılan işleri gündeme getiren işin içinde olan çalışanları disiplin cezası ile susturuyor.

Başkan Altunkaya sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınadığımız gibi çifte standart’dıda eleştiriyoruz açıklaması yapıp konunun takibin de olduklarını söyledi.

Oysaki İl Sağlık Müdürlerinin yada sağlık yetkililerinin görevi sahada çalışanları farklı hesaplar için mobbing uygulamak değil tüm sağlık çalışanlarının koşullarını iyileştirmektir dedi.

Ercan ALTUNKAYA

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez

İlçe Başkan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.