DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ALTUNKAYA’NIN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ALTUNKAYA’NIN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI
25.09.2019
225
A+
A-

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez ilçe Başkanı Ercan Altunkaya Türk Dil Bayramı dayısıyla yayımladığı mesajında, bir dilin varlığını devam ettirebilmesinin, o dili konuşanların millet olma şuuruna varmaları ve kendi kültürüne sahip çıkma hassasiyetlerine bağlı olduğunu belirtti.

Türkçenin milli kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarabilecek en kıymetli miras olduğuna dikkati çeken Altunkaya, dünyanın en eski dillerinden biri olan Türkçenin, konuşulduğu coğrafyanın genişliği, konuşan nüfusun büyüklüğü ve kelime zenginliği açısından dünyanın en yaygın, en önemli dilleri arasında yer aldığını bildirdi.

 

Kardeş ülke ve toplulukları kaynaştıran Türkçenin Türk milli kültürü ve milli kimliğinin ana unsuru olduğunu vurgulayan Başkan Altunkaya mesajında şunları kaydetti.

Nice mütefekkir, alim ve şairimiz yüzyıllar boyunca dilimizi nakış nakış işlemiş, Türkçenin gelişmesinde ve medeniyetimizin inşasında büyük pay sahibi olmuşlardır. Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramını kutluyorum dedi.

 

Erca ALTUNKAYA

BBP MALATYA YEŞİLYURT

MERKEZ İLÇE BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.