Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ARICAK’DAN DYK VE UZAKTAN EĞİTİM İLE İLGİLİ TALEBİMİZ

11.09.2020
452
A+
A-

Ülkemiz, tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid 19 salgını ile mart ayından beri mücadele etmektedir. Bu süre zarfında pek çok alanda olduğu gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile ilgili de bir takım takım zaruri tedbirler alınmıştır. Ancak ilgili mevzuatta var olan boşluklar veya eksiklikler sebebiyle bu süreçte eğitimcilerin özlük haklarında kayıplara sebep olan şartlar ortaya çıkmıştır.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili ortaya çıkan durum bu kayıplara bir örnektir. Hafta içi verilen DYK derslerinin öğretmenlerin ders yükü içinde sayılması kararlaştırılmıştır. Bu derslerin salgın sürecinde yüz yüze gerçekleştirildiği unutulmamalı ve hafta içi gerçekleştirilen bu dersler, ders yükü dışında tutularak hafta sonları gerçekleştirilen DYK dersleri gibi ücrete tabi tutulmalıdır.

 

Uzaktan Eğitim yolu ile yapılan canlı derslerin sınıf birleştirilerek gerçekleştirilmesi konusunda eğitimcilerin önemli bir kaygısı bulunmaktadır. Birden fazla sınıfın bir araya getirilmesi ile gerçekleşecek bu dersler karşısında eğitimcilerin tek ders için ücret almaları maddi kayıplara sebep olacaktır. Bu nedenle ders ücretleri hesaplanırken dersin verildiği sınıf sayısı dikkate alınmalıdır.

 

Salgın sürecinde, derslerin uzaktan eğitim yolu ile gerçekleştirilmesi esnasında ortaya çıkan teknik aksaklık ve imkânsızlıklar öğrenciler kadar öğretmenleri de olumsuz etkilemiştir. Bu sebeple canlı derslerin EBA yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun göreceği bir başka canlı yayın platformundan gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Zira EBA sistemi zaman zaman kesintiye uğramakta ve bu durum ders akışını bozmaktadır. Ayrıca kimi okullarda bu işleyişi gerçekleştirmek için gerekli olan alt yapının olmadığı bilinmektedir. Bu şartlar karşısında okulların ihtiyaçları ivedilikle giderilmeli, gerektiği takdirde ders zümrelerine kamera, mikrofon hatta bilgisayar gibi zorunlu ekipmanlar konusunda destek verilmelidir.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu salgın şartlarının üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Bu süre zarfında toplumsal hayatımızın olmazsa olmazı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sorunsuz gerçekleşmesi ve sürmesi için alınacak tedbirlere destek olmaya Eksen Eğitim Sendikası olarak hazırız. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

 

Yalçın ARICAK

Eksen Eğitim Sendikası Genel Merkezi

Eksen Eğitim Sen İl Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.