Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Arıcak’iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmesini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz

Başkan Arıcak’iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmesini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz
01.05.2021
230
A+
A-

Kırgızistan-Tacikistan sınırında bulunan su dağıtım şebekesini kontrol etme nedeniyle başlayan silahlı çatışmaların iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmesini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Bu durumu suistimal eden İran bağlantılı bir grup askeri birliğin(20.000 kişilik olduğu yönünde bilgi var) Kırgızistan sınırındaki masum sivillere saldırdığı; onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve yüzlerce yaralı olduğu bilgisini de malesef almış bulunmaktayız.

Bölgede bulunan ve iletişim kurduğumuz yerel kaynaklar büyük bir göç dalgasının başladığını, şuana kadar yaklaşık 30.000 sivil insanın bölgeyi terketme girişiminde olduğunu ve ciddi bir şekilde insani yardıma ihtiyaç duyulduğunu paylaştılar. Her ne kadar yerel basında ateşkes söylemleri ifade edilsede uygulamada bunun çok da sağlanamadığını ifade ettiler.

Türk – İslam coğrafyasının ümidi olan Devletimizin ivedi bir şekilde en üst düzeyde müdahaleler etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Gerek masada gerek ise sahada bu işin çözüme kavuşturulmak suretiyle sonlandırılmasını; sonrasında da Kırgızistan’daki yaraların hızla sarılması için devlet olarak çok güçlü bir desteğin de bir an evvel ulaştırılmasını ümit ediyoruz.

YALÇIN ARICAK
ALPEREN OCAKLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI
İL BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.