DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Dağ, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı 

Başkan Dağ, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı 
17.03.2020
118
A+
A-

 

 

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Bugün, Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümü, Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini anma günüdür. Başkan Dağ Şehitlerimizi mekanları cennet olsun.

 

Başkan Zeki Dağ, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı şöyle.

 

I. Dünya Savaşı’nın gelişimi içinde yer alan Çanakkale Muharebeleri, bu savaşın yalnız bir parçası değil, başlı başına muazzam bir olay ve dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. 19 Şubat 1915 tarihinden itibaren Çanakkale Boğazını, denizden geçmek için saldırıya geçen İngilizler ve müttefikleri,18 Mart sabahı son kez Boğazı geçebilmek için harekete geçti.

 

Gerek topçularımızın isabetli atışları gerekse Nusret Mayın Gemimizin döşediği mayınlar sayesinde İtilaf Devletleri, kuvvetlerinin üçte birini Çanakkale’de bırakarak geri çekilmek zorunda kaldı. Tarih, tarih olalı böyle bir savunma muharebesi kaydetmemiştir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar küçük bir yarım ada üzerinde bir milyona yakın bir insan kitlesinin kullanıldığı görülmemiş ve duyulmamıştır.

 

Çanakkale zaferi ayrı bir duygudur.

Görev, orada savaşan komutan ve askerler için bitmiştir. Ancak bizler için yeni başlamaktadır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki Çanakkale topraklarında kanlarını akıtanlar ölmek için ölmediler. Şehitleri büyük yapan onların ölümleri değil, ölüm sebepleridir. Şehitlerimiz hep bu tarih, bu namus ve bu vatan için bizler için öldüler.

 

Ülkemizin bu kutsal toprakları, tarihe sığmayan şanlar, ölümden korkmayan canlar, bayrağımıza renk veren kanlar sayesinde vatan olmuştur. Bugün üzerinde yaşadığımız bu toprakların her karışı şehitlerimizin kanları ile yoğrularak kazanılmıştır. Ecdadımız bu kutsal varlıkların ve kavramların korunmasını, savunmasını ve ilelebet devamını bizlere görev olarak emanet etmişlerdir.

 

Vatan her Türk’ün en büyük tutkusu olmalı, Bu uğurda katlanamayacağı fedakarlık olmamalıdır. Bugün, vatanımızın ve milletimizin istiklali ve bölünmezliği uğruna canlarını seve seve vererek, şehitlik mertebesine ulaşmanın mutluluğu içinde yatan aziz şehitlerimizi anmak ve hatırlamak, onların ebedileşen hatıraları önünde eğilmek, Türk Milletinin ölümsüzlüğünü bir kez daha dünyaya haykırmak, bizler için kaçınılmaz bir görevdir.

 

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Vatanımız ve milletimiz için asil ve mübarek kanlarını akıtmaktan ve canlarını fedadan çekinmeyen Aziz şehitlerimizin, Ebediyete intikal etmiş Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları huzurunda saygıyla eğiliyor, onları minnet ve rahmetle anıyorum.

 

Zeki Dağ

Anadolu Basın Birliği

Malatya Şube Başkanı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.