DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Dağdan, Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Dağdan, Cumhuriyet Bayramı Mesajı
28.10.2018
88
A+
A-

 

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı Başkan Dağın Mesajı Şöyle , “Büyük Türk milleti, birçok zorluğa türlü fedakârlıklarla göğüs germiş, en zor badirelerden alnının akıyla çıkmasını bilmiş ve nihayetinde bundan 95 yıl önce yönetim şekli olarak Cumhuriyeti kabul edip, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dağı, Mesajından Cumhuriyetin İlanının 95’üncü Yıl Dönümünü Kutladı.

Türk milletinin binlerce yıllık siyasi tarihinin en önemli atılımlarından birinin de Cumhuriyet olduğunu belirten Başkan Dağ, “Büyük Türk milleti, birçok zorluğa türlü fedakârlıklarla göğüs germiş, en zor badirelerden alnının akıyla çıkmasını bilmiş ve nihayetinde bundan 95 yıl önce yönetim şekli olarak Cumhuriyeti kabul edip, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. O gün bu cesareti gösterenleri minnetle ve şükranla anmak, onları hayır dualarla yad etmek hepimizin boynunun borcudur. Bugün bizler, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu o kahramanlara borçluyuz.” mesajını paylaştı.

Başkan Dağ, 95 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti’nin günümüze kadar gelen sürecinde, Cumhuriyetin özüne ve umdelerine aykırı uygulamaların, ekonomide, siyasette, toplumsal gelişimde muasır medeniyet hedeflerini aşmayı engellediğini ancak bütün olumsuz şartların bile 95 yıllık Cumhuriyetin “hikmetine” ve “faziletine” gölge düşüremediğine dikkati çekti.

“Maruz kaldığımız tüm yıkım projelerinin, milletimizin geniş kesimleri tarafından fark edildiğini görüyoruz. Türkiye, çarkına tutulduğu bu yıkım projeleriyle arasına geçmişte nasıl ciddi mesafeler koymuşsa bundan sonra da koyacaktır. Bunun içindir ki öncelikle ülkemizin geleceğini belirleyen sorumluluk makamında olan ülke yöneticileri başta olmak üzere, sokaktaki insanımıza kadar her ferdimiz önümüzdeki dönemde çok dikkatli hareket etmek zorundadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbi kahramanlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan ve bu kutlu vatanı korumak uğruna canını feda etmekten kaçınmayan dün Tunceli de soğuk hava şartları nedeniyle donarak şehit olan şehitlere rahmet dileyen Başkan Dağ, “Misakımilli duyarlılığından taviz vermeden, çevre coğrafyamızda bilhassa Irak ve Suriye’deki Türkmen illerinde mazlum, mağdur Türkmen kardeşlerimize ve terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimize mücadelelerinde ve işlerinde başarılar diliyorum. Aziz Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Zeki Dağ
Anadolu Bası Birliği
Malatya Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.