Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

18.05.2019
108
A+
A-

BBP MALATYA YEŞİLYURT kadın kolları Başkanı Nurcan DİNÇER 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve spor Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan DİNÇER mesajına şöyle devam etti. 19 Mayıs Bayramı Konuşması görevini üstlenmekten dolayı gurur duyduğumu belirterek selamlıyorum herkesi. 1. Dünya Savaşı sonuçları itibarıyla Osmanlı Devletinin görkemli çağının sonu anlamına geliyordu. Sadece Osmanlı İmparatorluğu değil bütün bir Türk milletinin de yok edilmesi için adımların sıklaştırıldığı bir dönemin başlangıcıydı. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk işte böyle bir dönemde Samsun yolculuğuna çıktı. Memleket için yapılması gereken acil çalışmalar vardı. Atatürk ve tüm vatansever arkadaşları ile Kurtuluş Savaşımızın başarıyla bitmesine kadar olan süreç mucizelerle doludur.

Başkan DİNÇER Kurtuluş Savaşı büyük bir destandır ve bu destan 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlar. Bu nedenle 19 Mayıs’ı tek bir sayfalık konuşma metniyle anlatmak mümkün değildir. Ancak şunu gönül rahatlığı ile ifade etmeliyiz ki, Atatürk Türkiye Cumhuriyet’ini emanet ettiği gençliğe 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da hediye ederek, Türk gençliğine ne kadar çok güvendiğini de beyan etmiştir. 19 Mayıs Gençliğe Hitabe bu ifadenin açık bir yansımasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun temeli olan 19 Mayıs 1919 tarihi altın harflerle anılmaya devam edecektir.

BBP YEŞİLYURT KADIN KOLLARI

BAŞKANI Nurcan DİNÇER

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.