Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN GÜRKAN, “TOPLUM, MALATYA PAYDASI ETRAFINDA BİRLEŞMİŞTİR”

BAŞKAN GÜRKAN, “TOPLUM, MALATYA PAYDASI ETRAFINDA BİRLEŞMİŞTİR”
14.02.2019
189
A+
A-

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Adıyamanlılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Gürkan, “Toplum, Malatya paydası etrafında birleşmiştir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaptığı ziyaret kapsamında Adıyamanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Melik Demirbay’ı ziyaret ederek, dernek yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Adıyamanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Melik Demirbay, Başkan Gürkan’ın yanında olduklarını belirterek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Selahattin başkanızın derneğimizi ziyareti bizi onurlandırmıştır. Kendisini yakından çok iyi tanıyoruz. Yaptığı hizmetleri çok iyi biliyoruz. Çıkmış olduğu yolda Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Bu konuda da Adıyamanlılar olarak üzerimize düşen ne gerekirse Başkanımızın yanında olduğumuzu kendisine ifade etmek istiyorum. Yapmış olduğu projeleri de yakından takip ediyoruz” diyerek, başarılar diledi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, Malatya’da Adıyamanlıların olmasının bir kazanım olduğunu belirterek, “Bugün güzide ilimiz Adıyamanlılar Derneğinde bulunmaktan büyük mutluluklar duyuyorum. Bu sıcak misafirperverlikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabii Adıyaman biliyorsunuz 1954 yılına kadar Malatya ile hemhaldi. Daha sonra idari sınırların değişmesi ile ayrı bir vilayet unvanını aldı, ama Adıyamanlılar Derneğimizin bugün buraya gelirken baktığımda 44 kurulucu üye ile kurulduğunu söylediler. Yani ne kadar Malatya ile hemhal olduğunun göstergesi diye düşünüyorum. Hakikaten Adıyaman insanı olsun, Elazığ’ın Baskil insanı olsun, Malatya ile aynı özdeş şekilde, aynı kültür, aynı değerler ile bütünleşen insanlarımız. Bu anlamda Malatya’da Adıyamanlıların bulunması, Malatya açısından da bir kazanım olduğunu ifade etmek istiyorum. Tabii bizim Belediye Başkanı olarak katılımcı belediyecilik temel ilkesi içerisinde hemşeri dernekleri olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, sendikalar olsun, kanaat önderler olsun, yerel önderler olsun, bütün bu sosyal tarafların görüş ve önerileri bizim için muhtemeldir, anlamlıdır, manidardır. Biz yol haritamızın oluşmasında ve yön pusulamızı oluştururken bu değerlerin, fikirleri doğrultusunda oluşturuyoruz. Önemli bir süreç içerisinde 31 Mart’tan sonra da şehrin değerlerle şehri yönetme ilkesi içerisinde, özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek kuruluşlarımızın oluşturduğu bir platformla, ınformal bir meclis oluşturup, o danışma meclisinde de aynı zamanda üs kurulla şehrimizin formal belediye meclisine uygun bir şekilde yapılanan ınformal bir belediye veya şehir meclisi oluşturacağız. İnşallah o zaman şehrimizin hem formal anlamda temsili yet noktasında, hem de ınformal anlamdaki temsiliyet noktasında güzel bir platform oluşacak” diye konuştu.

“Toplum, Malatya paydası etrafında birleşmiştir” diyen Başkan Gürkan, “Malatya’mıza bu son süreçte konjonktürel olarak, sosyolojik anlamda önemli bir görev ifa edilmiştir, verilmiştir. Nasıl bir görev? bir kere toplum bütünleşmiş, Malatya paydası etrafında birleşmiştir. Bu hiçbir memlekette bu kadar yüksek seviyede temayüz edecek bir birleşme hiçbir şehirde yoktur Malatya’nın haricinde. Biz Malatyalı olarak bunun kıymetini bilmemiz lazım. Farklılıklarımızın, farklı düşüncedeki insanlarımızın, farklı memleketten gelen insanlarımızın, şehrimize zenginlik olduğunu, şehrimize bir zenginlik kattığını ifade etmemiz lazım ve bu zenginliğin tezahür ettiği şekilde bugün işte Cenabı Allah bize nasip etmiş, birlik,

beraberlik içerisinde hangi görüşe, hangi düşünceye mensup olursa olsun, şimdiye kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun, Malatya’nın mazisine layık istikbale hazırlanmasında toplumda genelde bir birlik görüyoruz. Bu birliği muhafaza edeceğiz. Muhafaza etmek yetmez, idame ettireceğiz, idame etmek yetmez, sürdürülebilirlik anlamında devamını getirmek durumundayız. Ben inanıyorum ki 31 Mart’ta Malatya gerçekten sandıklara üst seviyede katılım sağlayıp ve AK Parti ve bizim teveccühle yüksek bir oranda oyla seçilmemiz halinde Malatya’mıza hizmetlerin gelmesi, genel bütçedeki bütçenin büyük bir ekseriyetinin Malatya’ya aktarılmasında önemli bir kazanım elde etmiş oluruz. Akabinde de Türkiye genelinde de, Malatya’nın siyaset anlamında Türkiye’ye rol model olan bir birliktelik ve Malatya örneği de Türkiye siyasetiyle ve Türkiye siyaset literatürüyle tanıştırmış oluruz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi gönül belediyeciğinin Malatya’da ilk modelinin uygulandığını, Türkiye’ye rol model olarak tanıtmak için çok çalışmamız, çok gayret göstermemiz ve çok uğraşmamız gerektiğinin bilinci içerisinde olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.