Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Öğüt’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Başkan Öğüt’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
03.12.2020
1.390
A+
A-

 

OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engelli bireylerden oluşuyor. Yani dünyada 1 milyar engelli var. Türkiye’de ise Ulusal Engelli Veri Taban’ına göre engelli birey sayısı 1.559.222. (Ancak resmi olmayan rakamlara göre %13 düzeyinde, yaklaşık 9 milyon olduğu söyleniyor) bu engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak ve onların içinde bulundukları sosyal, psikolojik ve ekonomik durumlarını doğru tespit etmek için iyi bir fırsattır.

 

İster doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmek her şeyden önce insani sorumluluğumuzun doğal bir sonucudur.

Engelli kardeşlerimizin herhangi bir eksiklik ve zayıflık hissine kapılmalarına müsaade etmeden, onları tümüyle kucaklayıp milletimizin saygın ve eşit bir ferdi olduklarını sürekli yüreklerimizde tutmak gerekmektedir.

 

Sahip olunan engel değişik neden ve olaylara bağlı olarak ortaya çıkabilecekken, bu haldeki kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmeleri, ihtiyaçlarını başkalarına muhtaç olmadan karşılayabilmeleri oluşacak sosyal duyarlılık seviyesine bağlıdır.

İnsan olmaktan kaynaklanan vazgeçilmez haklara ulaşılması hususunda, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorluklar toplumsal kesimlerin temas, irtibat ve işbirliğiyle bertaraf edilecek ve bu çerçevede insanımızı tümüyle sararak çağın açmazlarına karşı koruyacaktır.

 

Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatansever Tüm Kamu Çalışanları Eğitim Sendikası ve üyelerimiz ile her şart altında engelli kardeşlerimizin sözcülüğünü yapmaya ve onların problemlerini çözmek için her desteği vermeye devam edecektir.

 

İnsanlığımızda, maneviyatımızda, millet ve vatan sevgimizde, doğruya ve Hakk’a bağlılığımızda herhangi bir engel olmadıktan sonra, diğer tüm sorunları ve problemleri, Allah’ın izniyle etkisiz hale getireceğimize canı gönülden inanıyoruz.

 

Engelli yaşamın ne demek olduğunu, engelli kardeşlerimize uzatacağımız ellerimiz ile bu duygularını hissetmemiz mümkün olacaktır.

 

Bu duygularla tüm engelli kardeşlerimizin “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNLERİ’ni kutluyor, hepsine, Allah’tan huzur, mutluluk ve nice sağlıklı yıllar diliyoruz

 

Hasan Hulki ÖĞÜT

Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatansever Tüm Kamu

Çalışanları Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.