DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Onur Güneş’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Onur Güneş’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
09.01.2022
112
A+
A-

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle İl Başkanı Onur Güneş bir  mesaj yayınladı.
Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş mesajında;  Türkiye farklı ırk, inanış, düşünce ve görüşe mensup vatandaşları ile birlik ve barış içerisinde yaşamayı başarmış coğrafyamızın başat ülkesi konumunda, kültürü birikimiyle demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik ilkeleri benimsemiş her ülke gibi basın, medya ve bu alanda çalışanlarıyla demokrasi mücadelesi veren bir ülke olmuştur. Basın son dönemlerde olduğu gibi bir takım sıkıntılı süreçler ile karşı karşıya kalmış olsa da vatandaşlarımızın anayasal hakkı olan haber alma özgürlüğünün garantörü olmuştur. Parti programımızın en başında yer verecek kadar değerli gördüğümüz basın özgürlüğünü önemsiyor, özgür basına ve mensuplarına uygulanan her haksız uygulamadan bir an önce dönülmesini umut ediyoruz.


Parti programımızda da ele aldığımız üzere:
Basın, kamunun “gözetleyicisi” olarak farklı kaynaklardan bilgi ve düşünceleri yayarak demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunur.

Basın, kamunun “gözetleyicisi” olarak farklı kaynaklardan bilgi ve düşünceleri yayarak demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunur.

Basının görevini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yerine getirdiği, güvenli, çoğulcu ve elverişli bir ortam oluşturulması elzemdir.

Gazetecilere karşı açılan çok sayıda davanın gerekçesini oluşturan ceza mevzuatındaki hükümleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) yerleşik içtihatları çerçevesinde basın özgürlüğünü esas alarak gözden geçireceğiz.

Her zorlu şartta görevlerini büyük bir özveri ile icra etmeye çalışan her gazetecimize minnettarlığımızı sunuyoruz. Ülkemizin belki de en çok doğru ve güvenilir haber almaya ihtiyacı olduğu şu dönemde, özgürlüğü, işi, aşı ve itibarı ile görevi arasında kalmak zorunda bırakılan ama yine de gördüğünü, bildiğini yazmaktan çekinmeyen her gazetecimizin yapmış olduğu işi her şeyden çok önemsiyoruz. Kalemini, vicdanını, meslek etik ve ahlakını öncelikli tutan ülkesini, vatandaşını en çok sevendir. Biz DEVA Partisi olarak sadece özgürlüklerin bu ülkenin devası olduğuna inanıyoruz. Özgürlükler içerisinde ise en büyük özgürlüğün ifade ve düşünce özgürlüğü içerisinde basın özgürlüğü olduğunu, bu güzel gün münasebetiyle bir kere daha vurguluyoruz. Bırakalım Türkiye konuşsun, bırakalım insanlarımız düşüncelerini, fikirlerini her platformda belirtmekten korkmadan, çekinmeden söylesin, göreceksiniz böyle bir Türkiye daha yaşanabilir daha mutlu daha gelişmiş ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm gazetecilerimizi DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bir kez daha tebrik eder, üstlendikleri görevde amasız fakatsız şartsız koşulsuz bildiklerini yazacak günlerin yakın olduğunu umut eder başarılar dileriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.