Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN POLAT DOĞU KOLLEKTÖRÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN POLAT DOĞU KOLLEKTÖRÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
22.05.2018
203
A+
A-

BAŞKAN POLAT DOĞU KOLLEKTÖRÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ


BAŞKAN POLAT DOĞU KOLLEKTÖRÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Doğu Kollektörü Hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

“17.4 Milyonluk Dev Proje Hayata Geçiyor”

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını tamamen yenilemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin Doğu Bölgesinde gerçekleştirdiği Doğu Kollektörü projesi ile kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştiriyor. Maliyeti 17,4 milyon TL olan 33 kilometrelik 1. etap altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.Projenin tamamlanmasıyla bölgenin kanalizasyon hattı yenilenmiş olacak ve atıksular atıksu arıtma tesisinde arıtılacak. Atıksu Arıtma tesisinde günlük ortalama 120 bin metreküplük atıksu arıtılıyor. Doğu Kollektörü Hattı çalışması tamamlandığında bu rakam 30 bin metreküp artacak. Böylece tesiste toplam 150 bin metreküplük atıksu arıtılacak. Malatya merkez için kanalizasyona bağlı nüfus oranı Avrupa standartlara yani %97’lere ulaşmış olacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “7 / 24 Esasıyla Milletimize Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Mahalle sakinlerine teşekkürle başlayanBüyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Doğu Kollektörü Hattımızın 1. etabını yerinde inceledik. Yeni Stadyum, Üniversite bölgesi, Çamurlu Mahallesi, Fırıncılar, Villakent, Bulgurlu, Hacı Yusuflar, Bağtepe Mahallesi ve Orduzu’nun bir kısmını alarak bu bölgelerdeki kanalizasyon şebekemizi Doğu Kollektörü kanalıyla ana arıtma tesisimize kadar götürülecek. Üniversitenin içinde bir arıtma tesisi var ancak aktif olarak kullanılmıyor. Yine 27 bin kişilik stadyumumuzun kanalizasyon altyapısı yok, bu çalışmayla kanalizasyon şebekesi inşa edeceğiz. Bu çalışmamızla gerek stadyum, gerek üniversite, gerek o bölgedeki oturum alanları, kırsal mahallelerimiz ve Orduzu’nun bir kısmı kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak.Malatya’mızda 11 belediyemiz ve çatı kuruluşumuz olan büyükşehir belediyemiz su kanalizasyon, içmesuyu, kanalizasyon, altyapı ve üstyapı çalışmışlarımızla milletimize hizmet etmektir. Biz 7 / 24 esasıyla milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel Müdürümüze, Daire Başkanımıza ve tüm MASKİ çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.