Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN POLAT’TAN VALİ BARUŞ’A BRİFİNG

BAŞKAN POLAT’TAN VALİ BARUŞ’A BRİFİNG
31.12.2018
112
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Valisi Aydın Baruş’a Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ve hizmetleri hakkında brifing verdi.

Malatya’da hizmet veren kurumları daha iyi tanımak, genel durumu görmek, yapılan çalışmaları yerinde incelemek, kurumların sorun ve taleplerini tespit etmek için kurumlardan brifing almaya devam eden Vali Aydın Baruş’un son durağı Malatya Büyükşehir Belediyesi oldu.

Vali Baruş’a yapılan sunuma, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin Genel Müdürleri ve Kent Konseyi Genel Sekreteri katıldı.

“Çalışmalar ve Hizmetler Sunumda Anlatıldı”

Büyükşehir süreciyle birlikte, Battalgazi, Yeşilyurt ve diğer 11 ilçe, Belediyenin sorumluluk alanına dahil oldu. Bu süreçte, Malatya’nın tamamında altyapı, üstyapı, ulaşım, çevre düzenleme, imar çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 5 yıl içinde gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı sunumda; Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra MASKİ, MESTON, MOTAŞ, KÜLTÜR A.Ş, MEGŞAS, BELSOS, Esenlik gibi belediye iştiraklerinin de çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

“180 Günde 112 Proje”

Malatya’nın çocuklarını, gençlerini, yaşlılarını, engellilerini ayrı ayrı düşünerek kültürel, sosyal ve eğitim alanında oluşturulan 112 Acil Eylem Planını hakkında bilgilendirme yapıldı. Şehrin daha modern bir hal alması, büyükşehire yakışır faaliyetler göstermesi için birçok temel atma projesi gerçekleştirildiği ve 180 günde 112 proje hayata geçirildiği bilgisi aktarıldı.

“Eski Belediye Meydanı Modern Kent Meydanına Dönüşüyor”

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Eski Belediye Meydanını Modern Bir Kent Meydanına dönüştürme çalışmalarının başladığı ifade edildi.

“Doğal Yaşam Parkı Ve Hayvanat Bahçesi”

70 dönüm arazi üzerine; hayvanat bahçesi, yapay şelale, kafeterya ve yürüyüş parkuru inşa edildiği ve vatandaşların buralarda istifade ettiği bildirildi.

“Beydağı Tabiat Parkı”

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 91 hektar olan alanın 9 hektarlık kısmında çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

“Fuar Merkezi Projesi Onaylandı”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından cazibe merkezleri destekleme programı kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu projeye 8 milyon TL hibe desteği sağlandığı bildirildi.

“Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Depo Ve Borsası Projesi”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje, inşaat ihalesi aşamasında olup tamamı hibe olacak projenin maliyeti 13 milyon 643 bin Euro’dur. Sebze hali yanında mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait olan 38 dönüm arazi üzerine kurulacak.

Malatya’nın tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da gelişim gösterdiğini ifade eden Vali Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanını çalışmalarından dolayı tebrik ett

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.