Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN SEVİNÇHAN’IN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI

08.03.2021
656
A+
A-

Doğru Parti Malatya Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Asuman SEVİNÇHAN , 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı

SEVİNÇHAN mesajında: ”Hayatı her gün yeniden var eden kadınlarımız için birlik ve mücadele günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki, hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.
Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseklerde olduğu, kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise hala gelişemediği ve asla gelişemeyeceği sosyolojik bir gerçektir. ” dedi.
SEVİNÇHAN ”Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönem dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlarımıza tanınmıştır. Kadınlarımız, toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler, aynı zamanda dünyada ve bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmişlerdir.
Kadınlarımız için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü; kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerekliliği bilinciyle kutluyoruz.
Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. ” diye belirtti.
           Asuman SEVİNÇHAN
Doğru Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.