DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Yavuzkurt’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Yavuzkurt’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
28.10.2020
447
A+
A-

 

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı.

Başkan Yavuzkurt’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, “Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olan destansı bir zaferle ayrılan bir milletin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. 29 Ekim 1923 tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin güçlü, çağdaş ve müreffeh bir ülke ideali oluşturma yolunda kendisine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyet rejimini kabul ettiği bir milattır” diye konuştu.

“Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun”

“Geçtiğimiz yüzyılın başında kadim coğrafyamıza üşüşen; lisanları, inançları farklı işgal güçleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin cesareti ve feraseti ile bertaraf edilmiştir. O gün Sakarya’da, Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bozguna uğrayanlar, Vatanımız üzerindeki emellerinden vazgeçmeyip ekonomik, siyasi ve askeri pek çok argümanla üzerimize gelmeye devam ettiler. Kurtuluş Savaşı’nda, yedi düvele diz çökmeyen bu asil millete, diz çöktürmeye çalıştılar. Gözden kaçırdıkları husus ise Milletimizin bağımsızlığına düşkünlüğü, Cumhuriyet ve demokrasisine bağlılığıdır. En önemlisi 97 yıl önce İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. Bu eşsiz ruh, sergileyeceğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlikle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan toprağında operasyona asla müsaade etmeyecektir. Büyük mücadelelerle kazanılmış Cumhuriyetin gurur ve onur gününün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni ediyor, Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin yegane kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.