DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Battalgazi Belediye Başkanı Güder’den Rektör Karabulut’a ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Güder’den Rektör Karabulut’a ziyaret
07.01.2020
95
A+
A-

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek, üniversitenin Battalgazi Tarım yerleşkesinde yapılacak olan ve yürütülen projeler ile çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ziyaretin çalışmalar için istişare amaçlı olduğunu ifade ederek, ziyaret için teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin ilk yerleşkesi olması nedeniyle Battalgazi’deki Tarım Yerleşkemiz bizim için medarı iftiharımızdır. Biz her daim bizim kapımız açıktır, burası Malatya’nı kendi öz üniversitesidir. Üniversitemizin Malatyalı hemşehrimiz merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini taşıması onur ve gurur kaynağımızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitemizin Malatya’da açılmasını istemesinin sebebi merhum Turgut Özal’ın isminin yaşatılmasıydı. Gelişim sürecinde çok güzel projelerimiz var. Süreç içinde bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Amacımız, üniversitemizi uluslararası marka bir üniversite yapmak, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine aynı zamanda katma değer sağlamaktır. Bizlere güzel ev sahipliği gösterilmesi konusundaki hassasiyetten dolayı Battalgazi Belediyesi Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyoruz. Bizler akademik kadrolarımızla burada bilim yapacağız. Sizlerde burada birer yerel otorite ve dinamikler olarak Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlarımız ile koordineli olarak, milletvekillerimizin de desteği ile üniversitemizin önümüzdeki süreçte 5 yıl içinde öğrenci sayısını 10 bin ile 20 bine ulaşacak şekilde çalışma yürütüyoruz. Bizlerde Battalgazi Belediyemizin her türlü projesine partner olmak ve bilimsel katkı sunma ve elimizden geleni yapma konusunda hazırız. Ziyaret için teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise , “Malatya’da ikinci bir üniversitenin kurulması, Malatya için, bizler için ayrıcalık olarak biz kabul ediyoruz. Bu bağlamda daha önce siyasetin içinde iken, Malatya’da ikinci bir üniversitenin kesinlikle kurulması gerektiğini, bu hususta milletvekillerimiz başta olmak üzere parti teşkilatımızla beraber o zaman bir çaba sarf etmiştik. Şükürler olsun ikinci üniversitemiz Malatya’mıza ve Battalgazi’mize kurulmuş oldu ve isminin Özal ile anılmış olması da bizim için bir ayrıcalıktır, aslında Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü Malatya dediğimizde 81 il içerisinde fikirlerin, düşüncelerin neşv ü nem olduğu, kök saldığı ve buradan Türkiye’ye yayıldığı bir il olarak biliyoruz. Malatya hepimizin ortak paydası. Gerek üniversitemiz, gerek idari kadrolarımız olsun hepimizin amacı özelde Malatya’mızı hakkettiği yere taşımak, bunun için çaba ve gayret sarf etmek. Bu yönüyle üniversiteler önemli işler yükleniyorlar. Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u daha önceden de tanıyoruz, hakikaten azimli, kararlı ve dirayet sahibi bir hocamız. Kendileri rektör olarak atandığında Malatya’nın bir değer kazandığını biz o zamanda dile getirmiştik. Tuttuğunu koparan bir rektörün ikinci kurulan üniversitemize atanmış olması bizleri sevindirmiştir. Hep birlikte Turgut Özal Üniversitemize, Malatya’mıza, Battalgazi’mize ne kazandırırız, onun çabası ve gayreti içindeyiz. Zaman zaman medyada bizler adına yanlış algılar yürütülebiliyor. Ama biz biriz ve bir bütünün parçalarıyız.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Karabulut ile Battalgazi Belediye Başkanı Güder, Battalgazi Tarım Yerleşkesine yeni yapılacak olan projeler konusunda istişare de bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.