DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Bayrağın Dalgalanmadığı Bir Toprak Vatan Değildir

Bayrağın Dalgalanmadığı Bir Toprak Vatan Değildir
29.10.2019
109
A+
A-

 

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.
Valilik Makam Odası’nda düzenlenen törende; Vali Aydın Baruş tebrikleri kabul etti. Törene 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, kurum müdürleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Tebrikat merasiminin ardından Kongre ve Kültür Merkezinde Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni düzenlendi.
2. Ordu Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan törene Vali Aydın Baruş, 2’nci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı İzzettin Duman, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Baro Başkanı Enver Han, belediye başkanları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

????????????????????????????????????

Vali Baruş burada yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca kurduğu devletler ve inşa ettiği medeniyetlerle üç kıtada derin izler bırakmış, tüm dünya milletlerine mertlik, yiğitlik, cesaret, vatanseverlik, hak ve adalet kavramlarının anlamını öğretmiş Aziz Türk Milleti’nin evlatları olarak, Cumhuriyetimizin 96’ıncı yılına ulaşmış olmanın gururunu, heyecanını ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
1919 yılında, Anadolu’yu bin yıldır kanlarıyla ve canlarıyla vatan edinmiş aziz Milletimiz, Birinci Dünya Savaşı’nın galip güçleri tarafından iradesi esir alınmak üzere dört bir taraftan saldırıya uğramış ve milletimizin adı bu topraklardan ebediyen silinmek istenmiştir.
Yıllarca süren Balkan Harbi ve Birinci Dünya Harbi’nin getirdiği yorgunluk, yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde amansız bir bağımsızlık mücadelesi başlatan aziz milletimiz, zillet altında yaşamaktansa ölümün yeğ olduğunu çok iyi biliyordu.
Binlerce yıllık tarihi boyunca, yabancı güçlerin hâkimiyetini asla kabul etmeyen ve varlığını daima bağımsız bir devlete sahip olarak devam ettiren milletimiz, 19 Mayıs 1919 yılında, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı İstiklal Savaşı’yla dünyanın en güçlü devletlerine meydan okumuştur.
Anadolu’nun dört bir tarafında, Türk Milleti’nin “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla yaktığı bağımsızlık ateşi, karanlık günlerde bizlere yol gösteren ışık olmuştur.
Milletimiz şunu çok iyi biliyordu ki; üzerinde şeref, haysiyet ve namusuyla yaşamanın mümkün olmadığı, ay yıldızlı al bayrağının gökyüzünde özgürce dalgalanmadığı, ezan sedalarının beş vakit minarelerinden okunmadığı bir toprak vatan değildir.
Milletimiz yine çok iyi biliyordu ki, Anadolu sadece kendisi için değil kendisine umut bağlayan tüm dünya Müslümanları için, esaret altında yaşayan mazlum milletler için de son kaledir.
Yahya Kemal Beyatlı 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’un

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.