Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BBP AKÇADAĞ İLÇE BAŞKANI ARİF KOYUN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ

18.03.2021
1.491
A+
A-

ÇANAKKALE ŞAVAŞLARI VE ŞEHİTLERİMİZ
Çanakkale Savaşı, batılı ülkelerin oluşturduğu itilafa karşı Osmanlı Devleti’nin savunmada olduğu savaşın adıdır. Osmanlının bütün bir millet olarak destan yazdığı, 3 Kasım 1914 yılı- 18 Mart 1915 yılı tarihleri arasında denizde; deniz savaşları olarak, 25 Nisan 1915- 9 Ocak 1916 tarihleri arasında ise Gelibolu yarımadasında karada; kara savaşları olarak yapılmış savaşın adıdır. İtilaf devletlerinin, Çanakkale Boğazını ve İstanbul’u ele geçirip Rusya’ya her türlü desteği kolaylıkla sağlamayı planladıkları savaşın adıdır. Bu amaca ulaşabilmek için 1915 yılı Şubat ayında Çanakkale Boğazına saldırılara başladıkları ve gün geçtikçe bütün acımasızlıkları, kalleşlikleri, hileleriyle saldırının şiddetini artırdıkları,
18 Mart 1915 tarihinde ise olanca güçleri ile tüm cepelerde saldırdıkları savaşın adıdır.
Haçlı zihniyetindeki itilaf devletlerinin amansız acımasız saldırılarına karşı Osmanlı Ordusu’nun boğaza döşediği mayınlar ile düşman donanmasında ağır kayıplar verip, deniz saldırısından vazgeçmek zorunda bırakılıp denizde bozguna uğratıldığı savaşın adıdır.
Denizde bozguna uğrayan düşmanın 25 Nisan 1915’te Gelibolu Yarımadası’nda kara çıkartmasıyla saldırıya devam ettiği, vatan uğruna canları pahasına sahada olan göğsü iman kardeşlik, insanlık dolu Mehmetçiğin milletin desteğiyle vermiş olduğu şanlı mücadele neticesinde büyük bir mağlubiyete uğradığı savaşın adıdır.
Osmanlı topraklarından yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Alevi, Sünni her kim var ise birlik beraberlik ve kardeşlik içinde düşmana karşı aynı siperlerde omuz omuza, savaştığı can verdiği can aldığı şehadete gittiği savaşın adıdır.
Küçücük bir mevzide 48 saat boyunca düşmanın binlerce asker ve top mermisine karşı, hareket halinde olup kıyı ve siperleri koruyan düşmanın bir tümen olarak düşündüğü toplamda 62 kahramanla Yahya ÇAVUŞLARIN verdiği savaşın adıdır.
276 kiloluk mermiyi İman, İtikat, gücü, Vatan ve İnsanlık sevgisi ile sırtına alarak yılmadan yoruldum demeden düşman hedefini yok edinceye kadar ateşleyen Seyit ONBAŞILARIN verdiği savaşın adıdır.
250 000 itilaf devletleri askerinin öldüğü 253.000 Mehmetçiğin şehadete yürüdüğü, derelerde, tepelerde oluk, oluk kanın aktığı toprağın kanla yıkandığı savaşın adıdır.
Türkün adının yenilmezliği ile dünyaya duyurulduğu zaferin destanlaştığı savaşın adıdır.
Küfür ve zulmün karşısında hakkın hakim kılındığı ve ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRTEN SAVŞIN ADIDIR.
Millet olarak ÇANAKKALE deki İman, İtikat, Vatan, Millet, Bayrak sevgisi, Birlik Beraberlik, Kardeşlik, İnsanlık dersi, İmkansızlık içinde imkan yaratma azim, kararlılık, disiplin, emir komuta, güven ve cesareti sürekli tefekkür edip; canları ve kanları pahasına bizlere bu cennet vatanı bırakan aziz şehitlerimizin hatıralarına layık olarak yaşamalı her türlü bölücü kışkırtıcı ve yıkıcı faaliyet ve kişilere karşı uyanık olmalıyız.
“Düşmanda imkân vardı, Mehmetçikte iman. İşte buydu, Çanakkale’yi geçilmez kılan…” Canını vatana siper etmiş, cesaretiyle destan yazmış tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz…
Arif KOYUN
Büyük Birlik Partisi
Akçadağ İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.