DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BBP Genel Başkanı Destici’den Miraç Kandili Mesajı

BBP Genel Başkanı Destici’den Miraç Kandili Mesajı
20.03.2020
201
A+
A-

 

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Miraç Kandili’nin ümitlerin ve kararlılıkların artmasına vesile olmasını diledi.

 

Kandil mesajı yayımlayan Destici, “Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandili’ nin ardından içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili’ ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı, Yüce Allah’ın affıyla günahlardan arınmayı umduğumuz kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızın da müjdecisidir.” dedi.

 

“Yüce Allah’tan, bizlere bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade ederek; müminin Miracı olarak tarif edilen Salâtı yaşayabilmeyi, zahirden batınımıza giden ve sonucu Allah’a ulaşan ‘doğru yol’ üzere bir yaşama vesile olmasını niyaz ediyorum.” diyen Destici,

“Dileğimiz ve duamız odur ki bu kutlu gecede edeceğimiz dua ve yakarışlar; pandemik salgın Korona yüzünden mustarip bir süreç yaşayan, bu yüzden büyük sıkıntılar içerisinde olan insanlığın ve her türlü zulme uğrayan, yurtlarından çıkarılan/kovulan, kayıt dışı göçmen olarak tanımlanan-özgürlükleri ellerinden alınan tüm Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna, ümitlerinin ve kararlılıklarının artmasına vesile olsun.

 

İnsanlık; Barış içinde yaşanabilir bir dünya için, İslam’ın Miraç şuuruna müdrik olmaya erişsin.

 

İçerisinde yaşadığımız sıkıntılı, karanlık, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesini temenni ediyorum.

 

Miraç gecesinde Cenab-ı Allah; biz İslam ümmetine Hazreti Peygamber’in ‘Benim göz aydınlığım’ diye vasıflandırdığı beş vakit namaz ibadeti ile Bakara suresinin son iki ayeti olan amenna resulü olarak isimlendirilen ayetleri bahşetmiştir. Miraç, ruhun yükselişinin nişanesidir. Kulun ibadetlerle çok yüce mertebelere erişmesidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, partim ve şahsım adına; aziz milletimizin, tüm soydaş ve dindaşlarımızın, Korona’dan hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, şehit ve gazi ailelerimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, dua ve ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.