Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BBP MKYK Sonuç Bildirgesinde Dikkat Çeken “AYASOFYA” Vurgusu!

BBP MKYK Sonuç Bildirgesinde Dikkat Çeken “AYASOFYA” Vurgusu!

 

Büyük Birlik Partisi, aylık olağan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısını Kovid-19 tedbirlerini dikkate alarak parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada “Ayasofya vurgusu” dikkat çekti.

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

Partimizin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, 18 Temmuz Cumartesi günü, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici başkanlığında yapılmıştır.

 

 

Toplantıda gündeme alınan hususların, kamuoyuyla paylaşılmasına karar verilmiştir.

 

1) Aziz Milletimizin, büyük bir özlemle, 86 yıldır beklediği, bizim de uzun yıllardır açılması için mücadele ettiğimiz Ayasofya Caminin yeniden ibadete açılmasını, büyük bir memnuniyetle karşıladığımız, güçlü bir şekilde vurgulanmıştır. Yeniden ibadete açılması kararından sonra, kılınacak ilk cuma namazında, hem ibadetimizi yapmak, hem de bu tarihî ana şahitlik etmek üzere, (İnşallah) Genel Başkanımız, Başkanlık Divanı Üyelerimiz, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Alperen Ocaklarımızla birlikte, Ayasofya Camiinde olacağız.

 

2) Kadim Türk toprağı olan ve Azerbaycan’ımızın sınırları içerisinde yer alan Karabağ’ı, arkasına aldığı emperyalist güçlerin desteği ile işgal altında tutan Ermenistan, hukuk ve sınır tanımaz siciline bir yenisini daha ekleyerek, Azerbaycan’ımızın Tovuz sınır bölgesine bir saldırıda bulunmuştur. Yapılan bu saldırı sonucunda, 11 Azerbaycan Askerimiz şehit olmuştur. Bu melun saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Tarihten yeterince ders almadığı anlaşılan Ermenistan, çok da uzak olmayan bir zamanda, yapmış olduğu bu saldırıların bedelini misliyle ödeyecektir.

Can Azerbaycan’ımızın, gerek Karabağ meselesinde, gerekse bu son saldırılarda, bütün kalbimizle ve şartsız koşulsuz yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.

 

3) Hem Dünya’da hem de ülkemizde zaman zaman gündeme gelen Sosyal Medya ile ilgili tartışmaları yakından takip ediyoruz.

 

 

Bu husustan olmak üzere;

Sosyal Medya şirketlerinin, icabında resmi makamlarımızın muhatabı olmak üzere, ülkemizde mutlaka temsilcilik açmaları gerektiğini düşünüyoruz. Yine bu şirketlerin ülkemizden elde ettikleri kazançlar üzerinden, kazanç elde eden her vergi mükellefi gibi vergilerini eksiksiz olarak ödemeleri gerektiğini savunuyoruz.

Ayrıca, Sosyal Medya üzerinden hakaret içerikli yazı, video ve görsellerin, atılan iftiraların, failleri ile ilgili olarak, gerekli müeyyideleri içeren, yasal düzenlemelerin ivedilikle hukuk sistemimize dahil edilmesini bekliyoruz. Sosyal Medya üzerinden yapılan hakaretler ve atılan iftiralar neticesinde mağdur olanlarla ilgili olarak da, mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin de hukuk sistemimize girmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bu tartışmalarla birlikte gündeme gelen sansür veya tamamen kapatma gibi müdahaleleri de doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz.

 

4) Hemen hemen her dönem siyaset gündemimizin bir parçası olan seçim sistemi tekrar tartışılmaya başlanmıştır. Bu tartışmaları dikkatle takip ediyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak gerek Siyasi Partiler Kanunun, gerekse Seçim Kanunun, adaletli bir temele oturtulması ve demokrasi standartının yükseltilmesini öteden beri savunuyoruz. Bu mesele tekrar gündeme gelince, savunduğumuz görüşlerimizi içeren bir dosyayı, muhataplarımıza ilettik.

En son yapılan Anayasa Değişikliği ile ülkemizin yönetimde istikrar meselesi kesin bir şekilde çözülmüştür. Fakat temsilde adaleti sağlama hususunda, yönetimde istikrar kaygısı ile seçim sisteminize yerleştirilmiş anlayış hala geçerliliğini korumaktadır. Vermiş olduğumuz dosyada, temsilde adaletin sağlanması noktasında ki düşüncelerimizi paylaşmış olduk. Beklentimiz, yapılacak muhtemel kanun değişikliğiyle, öncelikle seçimlerde uygulanan %10’luk barajın kaldırılması, ittifaklarda ortak liste düzenlemesinin getirilmesi ve hazine yardımı ile seçim yardımının seçime katılma yeterliliğine sahip partilere anayasanın ilgili maddesi uyarınca adil ve yeterli miktarda dağıtılması gibi, yönetimde istikrarın yanında temsilde adalet ilkesinini de en iyi şekilde yansıtacak bir sistemin hayata geçirilmesidir.

 

5) Partimizin 11. Olağan Büyük Kurultayı hazırlıklarına yönelik olarak, hazırlıklar ve çalışmalar gözden geçirildi. Kongre zamanları geçen teşkilatlarımızın, kongrelerinin en kısa zamanda yapılması ve teşkilat olmayan yerlerde, teşkilatlanmanın tamamlanması için, daha önce görevlendirilmiş olan divan üyesi arkadaşlarımızdan çalışmaları hakkında bilgiler alındı.

 

6) Başta Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’na olmak üzere, geçtiğimiz günlerde Van’da ve Siirt’te şehit olan Özel Harekât Polislerimiz, Ermeni saldırısı sonucu Azerbaycan’da şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için yapılan dua ile toplantı sona erdi.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.