Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BÜYÜKŞEHİR 220 MAHALLE YOLUNU ULAŞIMA AÇTI

BÜYÜKŞEHİR 220 MAHALLE YOLUNU ULAŞIMA AÇTI
09.01.2019
134
A+
A-

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

2 gündür Malatya’yı etkisi altına alan kar yağışına karşı çeşitli önlemler alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele için geceli gündüzlü çalışmalar yapıyor. Özellikle ilçelerde ve yüksek kesimlerde daha çok etkili olan yağışlar zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu.

Yağışların ardından kapanan 425 mahalle yolunun 220’sini ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kar küreme, yol açma çalışmalarının yanında tuzlama çalışmaları da yapılıyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi geçiyor. Büyükşehir, çığ ve toprak kayması riski olan bölgelerde önlemlerini de artırdı. Karayollarının sorumlu olduğu yollarda da karla mücadele ve yol açma çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, uzun bir süre ulaşıma kapanan Sürgü-Kurucuova-Çelikhan yolunu açarak bekleyen vatandaşların imdadına yetişti.

Kardan dolayı mahsur kalan vatandaşların imdadına Büyükşehir yetişti

Karla mücadele çalışmalarının yanı sıra birçok acil çağrıya da kulak veren Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçti. Büyükşehir Belediyesi, Kubbe Dağında 6 saat mahsur kalan 23 vatandaşa ulaşarak tekrar Pütürge’ye geri dönmelerini sağladı. Porga – Bürücek yolunda mahsur kalan DSİ işçileri ve öğretmenler de Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Darende’de Başkaya-Günerli grup yolunda mahsur kalan okul servisi ile Doğanşehir Kapıdere’de mahsur kalan Tedaş ekipleri Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

Hastalanan ve sağlık sorunları olan birçok vatandaşın imdadına da ilk Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu. Sağlık ekiplerine teslim edilen hastalar başarılı bir şekilde hastaneye getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.