Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Büyükşehir Belediyesinden Tarifeler ile ilgili Açıklama

Büyükşehir Belediyesinden Tarifeler ile ilgili Açıklama
16.08.2019
105
A+
A-

Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren şirketimizin ve Özel Halk Otobüsü Esnafının tek gelir kalemi bilet ücretlerinden oluşmaktadır. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma sistemi için işletmelerin gelir gider dengesinin korunması büyük önem taşımaktadır.

Tarifeler ile ilgili son değişiklik 15.08.2017 tarih ve 2017/102 sayılı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten itibaren geçen süre içerisinde akaryakıt fiyatlarında yaklaşık % 40 oranında artış yaşanmıştır.

Toplu taşıma araçlarının günün ihtiyaçlarına göre hizmet verebilmesi açısından bakım-onarım çalışmalarının da eksiksiz yapılması gerekmektedir. Toplu taşıma hizmetinin en önemli kriterlerinden bir diğeri ise güler yüzlü ve yaptığı işin bilincinde olan kalifiyeli personel çalıştırmaktır ki 2017 yılından bugüne kadar personel maliyetlerinde % 44’ü bulan artışlar yaşanmıştır.

Artan işletme maliyetleri göz önüne alınarak, şehir içi toplu taşıma araçlarında kullanılan kart gruplarının ücretleri yeniden değerlendirilerek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 11.07.2019 tarih ve 52 sayılı kararı doğrultusunda bilet fiyatlarında Türkiye ortalamasında bir değişikliğe gidilmiştir.

Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye ve sağlıklı hizmet vermeye yönelik; enflasyon değerleri ve artan maliyetler baz alınarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yapılan tarife değişikliği, alınan kararla 15.08.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.