Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Çalık, 2. OSB’de incelemelerde bulundu

21.09.2018
213
A+
A-

Akparti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğündeki ziyarette 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ve TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile sanayicilerden bilgi alarak, genel sorun ve talepleri dinledi.

 

Toplantı sonrasında konuşan Milletvekili Çalık, sözlerine sanayicilere teşekkür ederek, “Öncelikle bu yatırımları Malatya’ya yaptığınız için,  bölgemizi kalkındırma adına çok ciddi çabalar sarf ettiğiniz için bütün sanayicilere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın sanayileşmesine katkı verenler konusunda, “Hepimizin şükranla anması gereken büyüklerimiz ve emek çekenlerimiz var. Malatya sanayisine çok ciddi katkılar sunduğunu düşündüğüm 1. Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş aşamasında çok ciddi bir performans gösteren Abdurrahman Yavuz’a, sonrasında 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması esnasında kıymetli milletvekilimiz TSO eski başkanımız Mücahit Fındıklı’ya gösterdiği çabalar ve destekleri için, son olarak ise 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına katkı veren TSO eski başkanımız Hasan Hüseyin Erkoç’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Çalık şunları söyledi, “Sanayi şehri Malatya olsun istiyoruz, Sanayi şehri kavramı Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde baktığımızda Malatya’nın hak ettiği bir unvan. Hem istihdam, hem iş gücüne katılım için Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin yıldız şehri, cazibe merkezi. Sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çalık şunları söyledi, “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemden geçerken biz 16 yıl boyunca nice zorluklardan geçip geldik. 16 yılda askeri darbelerden, bürokratik darbelerden, FETÖ darbesine kadar, uluslararası darbelere kadar hepsini atlattık. Şimdi yeni bir darbe girişimi içindeler. Ekonomik darbe girişimi ile Türkiye’yi 2002 yılı öncesine götürmek isteyen yapıların var olduğunu biliyoruz. Ama onları bilirken başka bir şey daha biliyoruz; bizim güçlü ve ülkesini seven, vatanını, bayrağını, ezanını seven sanayi ve yatırımcılarımız da var. Sanayilerimiz ve yatırımcılarımı ekonomik darbe girişimine karşı tek vücut olmuş vaziyetteler. 15 Temmuz hain darbe girişimi esansında o günler tankların önünde göğüslerini nasıl siper ettiyse halkımız, bugünde sanayicilerimiz darbe girişimi yapmak isteyenlerin karşısında göğsünü siper etmiş vaziyette. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklı atıksu konusunda yeni arıtma tesisinin kurulması için yapılması gereken tüm çalışmaları takip ediyoruz. Çalışalar devam ediyor.”

 

Çalık, bazı fabrikaları da ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya gelip, birlikte öğle yemeği yedi. Çalık çalışanlarla sohbet edip, sorun ve talepleri olup olmadığını sordu.

 

-Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti

 

Bu arada, Milletvekili Çalık, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’yi ziyaret etti. Üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Çalık,  “Ekonomik darbe girişimini üreticilerimiz, vatandaşlarımız yani milletimiz ile beraber püskürteceğiz. Türkiye üzerinden oynan oyunlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız Türkiye tasavvur edenler 24 Haziran’da avuçlarını yaladılar. 24 Haziran’da Erdoğan’sız ve AK Partisiz bir Türkiye’yi başaramayanlar şimdi ekonomik darbe girişiminde bulunuyorlar. Bu yüce millet buna izin vermeyecektir” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Malatya’ya geleceğini belirten Çalık,  Malatya’daki yerel sorunların masaya yatırılacağını kaydetti.

Çalık, Yazıhan ilçesinde kuruluş çalışmaları sürdürülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.