DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Çalık; “Tarihimize, vakıf eserlerine ve kültürümüze sahip çıktık”

Çalık; “Tarihimize, vakıf eserlerine ve kültürümüze sahip çıktık”
06.11.2018
175
A+
A-

Çalık; “Tarihimize, vakıf eserlerine ve kültürümüze sahip çıktık”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, yapılan ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, Milletvekili Çalık’a yapılan ve şuanda yürütmüş oldukları çalışmalar ile yaşanılan sıkıntı ve talepler hakkında brifing verdi.

Ziyarette konuşan Çalık, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Malatya’daki önemli bölge müdürlüklerinden birisi olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarları döneminde vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması ve geleceğe taşınması anlamında çok önemli çalışmalar yaptık. Mazisine sahip çıkmayan bir toplum yıkılmaya mahkumdur. Bu vesileyle biz hem tarihimize, hem vakıf eserlerimize, hem de kültürümüze sahip çıkma adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile AK Parti iktidarları döneminde 2022 yılından bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık, çok önemli projeleri hayata geçirdik.” dedi.

Vakıf eserlerinin yeniden hayat bulması konusunda Malatya’da ve ilçelerde çok önemli tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Çalık, “Malatya’da birçok vakıf eseri ayağa kaldırıldı. Malatya’ya yapılan ziyaretlerde, gelen misafirler ve turistler ziyaret etmiş oldukları birçok restore edilen vakıf eserimiz var. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz, bu süreçte yaklaşık 33 milyon TL tutarındaki bütçeyi vakıf eserlerinin yeniden ayağa kaldırılması için harcamış vaziyette. Bundan sonrada vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması konusunda biz dün olduğu gibi bugünde, yarında her türlü desteğimizi vereceğiz, vakıf eserlerimize sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mevcut binasının depreme dayanıksız olduğuna dair çıkan rapor üzerine yeni bir yer temin edildiğini ve yeni binanın yapılması konusundaki çalışmaların ise sürdürülmekte olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.