Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM İLİMİZİ ZİYARET ETTİ
28.09.2018
144
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere ilimizi ziyaret ederek toplantı, gezi ve incelemelerde bulundu.

Havayoluyla Malatya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Havalimanında Vali Ali Kaban ve İl Protokolü karşıladı. İlk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum, şeref defterini imzalamasının ardından Vali Kaban, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a Malatya Vesikası “Barış İçinde Birlikte Yaşama Belgesi” tablosu takdim etti. Daha sonra Valilik toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Ali Kaban, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çevre ve Şehircilik Bakanlık Genel Müdürleri ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte toplantı düzenledi. 

Akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Vali Ali Kaban “Kuba Cami” ve Yeşilyurt Belediyesi “Engelsiz Park” açılış programına katıldılar.

Vali Kaban programda yaptığı konuşmasında, “Kentleşmenin arttığı dönemlerde kentlerde yeşil alan özellikle engellilerle ilgili ihtiyaç duyulan alanlar, dini alanlar, kamusal alanlar aynı oranda artmaktadır. İşte bu artan ihtiyaçlara binaen yapılması gerekenler konusunda Malatya’mızın gerek Büyükşehir, gerekse İlçe Belediyeleri olarak yaptıkları çalışmalara baktığımızda ciddi anlamda başarı gösterdiklerini görüyoruz. Bugün Sayın Bakanımızın teşrifleriyle açılacak olan Engelsiz Parkımız ve buradaki Kuba Camimiz aynı mantıkla yapılmış birçok çalışmanın küçük bir örneğidir. Engellilerle ilgili yaptığımız çalışmalar hakikaten birebir karşılığını görüyor. Biz Valilik olarak özellikle Down Sendromlu ve Otistik çocuklarımız üzerinde yaptığımız bir çalışmada gördük ki bir verdiysek karşılığında on aldık, yüz aldık. Özellikle de toplumsal hayata intibak edebilmeleri için yapılan yüzme dersleri, atletizm faaliyetleri, halk oyunları ve diğer faaliyetlerin birebir sonuçları itibariyle çok iyi neticeler verdiğini yaşayarak geçtiğimiz dönem içerisinde gördük. Buradaki yapılan bu çalışmanın eminim engelli kardeşlerimizin faydalanması açısından çok güzel neticeler verecektir. Buna emeği geçen başta Başkanlarımız olmak üzere bütün belediye çalışanlarımıza bu başarılarından, bu güzel çalışmalarından dolayı tebriklerimi sunuyorum.
Ayrıca camimizin de bu cuma vesilesiyle açılışını yapmış olduk. Önümüzdeki haftanın da Camiler Haftası olması münasebetiyle Malatya Müftülüğümüzün başarılı çalışmaların bir neticesi olarak Camiler Haftasının Diyanet İşleri Başkanımızın da katılımıyla Malatya merkezli bir şekilde kutlanacak olması ayrıca bir sevincimiz. Kuba Cami’nin açılışının da ona denk gelmesi ayrı bir güzellik oldu. Ben tekrar Sayın Bakanımıza teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi ifade ederken bu çalışmaları üstün gayretleriyle başaran bütün arkadaşlarımız da kutluyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.
Gerçekleştiren konuşmaların ardından park ve caminin açılışı Bakan Kurum, Vali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekilleri Tüfenkci, Çalık, Kahtalı ve özel eğitim çocuklar tarafından gerçekleştirdi.
Bakan Murat Kurum ve Vali Kaban açılış programının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine destek vermek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından desteklenen ve Vali Galip Demirel Ortaokulunda düzenlenen ‘Sıfır Atık’ projesi bilgilendirme etkinliğine katıldılar.
Bakan Kurum ve Vali Kaban, Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencileri tarafından atık malzemelerden yapılan malzemelerin bulunduğu atölye çalışmalarını yerinde incelediler. Daha sonra Yeşilyurt Belediyesi Mobil Geri Dönüşüm Aracına öğrencilerle birlikte geri dönüşüm malzemeleri bırakan Bakan Kurum ve diğer protokol üyeleri, Kompozit Alanındaki malzemeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Kurum ve Vali Kaban, Beydağı Mahallesinde bulunan TOKİ ve Kentsel Dönüşüm alanlarını gezerek yerinde inceleyip vatandaşlarla görüşerek yetkililerden bilgi aldı.
Son olarak Battalgazi Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum, ilimizden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.