Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Coronavirüs sahada çalışanları es geçiyor galiba

Coronavirüs sahada çalışanları es geçiyor galiba
30.08.2020
746
A+
A-

 

Pozitif vaka görülen kurum ve kuruluşlarda tüm personele test yapılmalı ve riskli kişiler sahadan çekilmelidir.

İnsan hayatı açısından tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile İlimizde de maalesef can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ediyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılarak hayatı tehdit etmesini engellemenin en temel yolu olan ,vatandaşın evinde sosyal izolasyona geçmesi gerektiği halde, maalesef adeta inatla sahaya sürmenin peşindeyiz.

Son günlerde aldığımız duyumlara göre Yeşilyurt Belediyesi Fen işleri biriminde de vakaların mevcut olduğu, Fen işleri Müdürünün de test sonucunun pozitif olması nedeniyle evinde dinlendiği , daire içinde ve sahada çalışan personelde de vaka görüldüğü halde işe devam ettikleri yönünde bilgi almaktayız.

Kurumlarda görülen mevcut vaka varsa kurum içerisinde kişilere yayılma riski de fazladır ve acil önlem alınmalıdır. Saha da veya daire içerisin de çalışan tüm personele test yapılarak pozitif vakaların belirlenmesi ve acilen sosyal izolasyona geçmesi şarttır. Pozitif vakaların mevcut olduğu kurumlarda maalesef çalışan personele dinlenme, izole imkanı verilmiyor ve adeta Coronavirüs sahada çalışanları es geçiyormuş gibi çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Hal böyle olunca da çalışanların motivasyonu düşüyor ve hizmet aksıyor doğal olarak.

Tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin duyarlı olmasını bekliyoruz. Virüsün yayılması sadece sokakdaki vatandaşın önlem almamasından kaynaklanmıyor. İnsanlar dairelerde iç içe çalışmak zorunda kalıyor ve vaka kendi aralarında yayıldığı gibi sokaktaki vatandaşa da mutlaka yansıyor. Öncelikle daire içinde ve sahada çalışan kişilere test yapıp, pozitif vakaları izole etmezseniz, kendi içinizde yayılan vakalara dahi müdahaleye yetişemezsiniz.

 

Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, kurum, kuruluş ve sokakda ki vatandaşın korunması kapsamında ciddi önlemler alınması gerekiyor.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.