DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

DOĞU KOLLEKTÖR HATTININ YÜZDE 40’I TAMAMLANDI

DOĞU KOLLEKTÖR HATTININ YÜZDE 40’I TAMAMLANDI
16.07.2018
166
A+
A-

DOĞU KOLLEKTÖR HATTININ YÜZDE 40’I TAMAMLANDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Doğu Kollektörü Hattı çalışmalarının yüzde 40’lık bölümünü tamamladı. 33 kilometrelik 17.4 milyon TL’lik proje kapsamında bölgede sağlıklı ve modern bir kanalizasyon altyapısı inşa ediliyor.

“Doğu Bölgemizi Deşarj Anlamında Daha Sağlıklı, Büyükşehire Yakışır Bir Hale Getireceğiz””
Doğu Kollektörü Hattı projesinin devam ettiğini belirten Genel Müdür Ertan Mumcu, “Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresinin şehrimizin doğu aksında ve adını da buradan alan Doğu Atıksu Toplama Kolektörünün inşa çalışmalarını yerinde incelemeye geldik. Burası 17 milyon bedelli, 33 kilometrelik prestijli ve önemli bir proje. Geçen yıl eylül ayında başlayıp, 2019’un yine eylül ayında bitirilmesi planlanan bir proje. Bu kapsamda arkadaşlarımızla Doğu Kolektör Hattını yerinde inceledik. Yer yer zorlukları olan, yer yer kamulaştırma güçlükleri olan bir proje. Ama şuan gördüğüm kadarıyla her şey yolunda gidiyor. Projeyle üniversitemizin atık suyunun bu kolektörle birlikte direkt Eski Malatya’da bulunan Boran’daki arıtma tesisimize taşınması amaçlanıyor. Yine MALET karşısındaki yerleşim yerlerinden başlayıp, Çiftlik ve üniversitemizin hemen yanındaki müstakil yapıları ve Çamurlu Mahallemizle birlikte diğer taraftan stadyumumuzu kapsayan imarlı yapıların atıksularının toplanmasını öngören bir proje. Ben arkadaşlarımıza ve üstlenici firmaya teşekkür ediyorum. İnşallah öngörülen tarihten daha kısa bir zamanda bitirip, doğu bölgemizi deşarj anlamında daha sağlıklı, büyükşehire yakışır bir hale getireceğiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.