Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ TÜRK MİLLETİNİN’DİR

30.10.2021
108
A+
A-

 

Çanakkale Türk’ün destansı bir kahramanlık eserinin baş yapıtıdır.

 

O gün kanla kazanılan vatan topraklarının bir anlamıda Türkler dünyaya bir kez daha haykırdıki

dünya var oldukça kıyamet sabahına uyanıncaya kadar Bu Türk Milletinin var oluş hikâyesi hiç bitmeyecektir.

 

Biz küllerimizden yeniden doğar yeniden büyürüz yeniden dünya düzeninde yerimizi alırız haykırışıdır.

 

Her dönem Türk Milleti tek başına kalmış yedi düvele karşı tek başına mücadele vermiştir.Türk Milleti yapılan savaşlardan tek galib olarak çıkmıştır.

Vatan topraklarının bir kısmının üzerinde yeniden hakimiyetini ilan etmiş ve tekrar bir Devletin anatomisini dünyaya deklare etmiştir adıda Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

 

Bu Devlet Ankaradaki Mustafa Kemal paşa ve arkadaşlarının Anadolu da ki büyük destansı bir Kuvayi Milliye Harekâtını başlatması Ilk olarak Samsun,Sivas,Erzurum kongrelerinde çoban ateşini yakıp İşgal edilen Anadoluda yıllardır cepheden cepheye giden binlerce şehit vermiş yorgun,takatsiz,hasta adam olarak görülen bu Türk Milleti tek başına kalkmış ve Anadolu destanını yazarak 29 Ekim 1923’te Yeniden küllerinden bir devletin doğmasını sağlamıştır. Adı Cumhuriyettir künyesi Türk’ün destansı yaktığı meşalesidir.

 

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi ile artık.Bu Milletin tek bir devleti vardir Türkiye Cumhuriyeti Devletidir

 

Türkün Kızıl elma ülküsü devletinin varoluşudur.

 

Türk Milleti artık varoluş hikayesini yazmıştır. 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin bir miladın adıdır

 

Artık bu milletin her yıl 29 Ekim günü kutladığı bayramı vardır Adı Cumhuriyettir bu yönetim şekli Bütün Yurtta ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ilede millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Türkün milli Bayramlarından biri olarak kabul edilen Cumhuriyet Bayramı’nı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku’nda, en büyük bayram olarak nitelendirmiştir. Türkiye’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ kuralını devlet yönetimine yerleştiren ve demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyet’in ilanının üzerinden 98 yıl geçmesine rağmen Bu çoşku milletimizin ilk günki heyacanı kadar yenidir ve tazeliğini korumaktadır.Biz de Anadolu Ahi Evran İş Adamları Bu çoşkulu Cumhuriyet bayramını milletimizin gelecek yarınlarını aydınlanmasını canı gönülden diliyoruz.

Türk Milletinin şehit kanlarıyla suladığı vatan toprağımız Anadoluda Cumhuriyetimizin Kıyamet şafagına kadar yaşamasını diliyoruz.

 

Türk ulusunun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

Mehmet Gürbüz

Genel Başkan

Anadolu Ahi Evran İş Adamları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.