Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Eğitimci Mithat İlhan’dan Açıklama

Eğitimci Mithat İlhan’dan Açıklama
12.04.2020
264
A+
A-

 

Uzaktan eğitim yerine öğretmen ve öğrencilerin bağlantılarını sağlayacak interaktif eğitim daha iyi.

 

Uzaktan eğitim yerine öğretmen ve öğrencilerin bir şekilde bağlantılarının sağlayacak bir sistemin tüm öğrenciler için daha sağlıklı ve kaliteli uygulamanın interaktif eğitim olduğunu ifade eden İlhan örgün eğitimin en önemli özelliğinin çocuklarla karşılıklı yapılan yüz yüze eğitim olduğunu ve uzaktan eğitim sisteminin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını ifade etti.

 

“Türkiye olarak şu an süreç iyi yönetiliyor”

Bütün dünyayı kasıp kavuran bir tehlike ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken İlhan “Corona virüs hadisesi ülkemize de gelmiş durumda. Şu an karantinada olanlar ve testi devam edenler var. Virüs muhtemelen de artacak.

 

Türkiye olarak virüse hazırlıklı olduğumuzu görüyorum. Yetkilileri de buradan tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Alınan tedbirlerden, uygulanan önlemlerden veya uygulamalardan, gerçekten virüse bir hazırlık yapıldığı görülüyor ve şu ana kadar da başarılı gidiyor. Ülke olarak şu an bu süreci iyi yönetiyoruz.” dedi.

“Her şeye rağmen uzaktan eğitim kesinlikle yüz yüze eğitimin yerini alamaz”

16 Marttan itibaren okulların tedbir amaçlı tatil edildiğini hatırlatan İlhan “Geldiğimiz noktada virüsün özellikle yayılmaması noktasında okullar tatil edildi, tedbirler alındı, uzaktan eğitime geçilecek ve bu tatil belki devam edecek. İlerleyen süreçte ne tür önlemler ve tedbirler alınacak bilemiyoruz. Ama bu geldiğimiz noktada uzaktan eğitime geçileceği bakanlık tarafından ifade edildi. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemimiz var.

EBA üzerinden uzaktan eğitimin yapılacağı ifade ediliyor. Aldığı tedbirlerinden dolayı.

 

Milli Eğitim Bakanımızı gerçekten tebrik ediyorum. EBA’da gerçekten alt yapısı hazırlanmış bir sistem söz konusu. Her şeye rağmen uzaktan eğitim kesinlikle yüz yüze eğitimin yerini alamaz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.