Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

El İşçiliği Sabır, Dikkat Ve Kabiliyet Gerektirir”

El İşçiliği Sabır, Dikkat Ve Kabiliyet Gerektirir”
23.05.2018
282
A+
A-

“El İşçiliği Sabır, Dikkat Ve Kabiliyet Gerektirir”

 BAŞKAN ÇINAR, GÜNDÜZBEY YEŞİLKONAK HALI DOKUMA KURSUNU ZİYARET ETTİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Yeşlikonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Halı dokumak sabır, dikkat ve kabiliyet işidir. El dokuması halıcılığını yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz” dedi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER GELECEK KUŞAKLARA TAŞINIYOR

Unutulmaya yüz tutmuş el emeği eserlerin üretildiği eserler Yeşilkonaklarda ki kurslar ile gelecek nesillere aktarılıyor.  Medeniyetimizin bir parçası olan halı dokumacılığı Gündüzbey Yeşlikonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesinde hünerli ellerde can buluyor. Usta öğreticilerin verdiği eğitimlerle halı dokumayı öğrenen kadınlar bir taraftan kültürümüzü yaşatırken diğer taraftan ise aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  kursiyerlerle bir araya gelerek el emeği göz nuru eserleri inceledi.

“BU MESLEKLERİMİZ KÜLTÜREL VE SOSYAL YAŞAMDA ÖNEMLİ BİR YER TUTMAKTADIR”

Kurslar hakkında Yeşilkonak yetkililerinden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Halı dokumacılığı, tarihimizin her döneminde yaşantımızda önemli bir yer tutmaktadır. Türk toplumunda ve doğu ülkelerindeki ev dekorasyonunda halı başlıca unsurlardandır. Halı dokumak sabır, dikkat ve kabiliyet işidir. El dokuması halıcılığı yaşatmak için elimizden gelen tüm gayreti verdik, vermeye devam ediyoruz“ dedi.

“HEM EL SANATLARINI YAŞATIYORUZ HEM DE BAYANLARIMIZI ÜRETİM EKONOMİSİNE DÂHİL EDİYORUZ”

Halı dokumanın esası olan teknik, ilk kez Orta Asya Türklerinin bulundukları bölgelerde ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Çınar, “Halıcılık sanatının gelişimi yine Türklerle olmuş ve günümüze kadar da ün salarak gelmiştir. Türk halısında kullanılan motifler ve düğüm tekniği uzun bir geçmişe sahiptir. Türk halıları, ister düğümlü ister düz dokuma olsun Türklerin en başarılı geleneksel sanatlarından birinin ürünleridir. Yeşilyurt’ta diri ve canlı tutulan örf, adet, gelenekler, görenekler ve el sanatlarıyla dikkat çekici bir geçmişe sahiptir. Yeşilyurt Belediyesi olarak el sanatlarının günümüze taşınması ve gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstleniyoruz. İlçemizin farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizde açtığımız kurslarımıza katılan bayanlarımızın hünerli ellerinden eşsiz eserler gün yüzüne çıkıyor. İlçemizde el sanatlarının yaşatılması için ciddi imkânlar sunarken, diğer taraftan yaptıkları ürünleri satarak ev bütçelerine katkı sunan bayanlarımızı üretim ekonomisine dâhil etmiş oluyoruz” dedi.

“YEŞİLYURT’U EL ELE BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesinde yapılan halıları inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u el ele vererek birlikte büyüteceklerini ifade ederken, halı dokuma atölyesinde annelerine yardımcı olan çocuklarla yakından ilgilenerek oyuncak dağıttı.

Tezgâhlardan dökülen motifleri oldukça beğendiğini kaydeden Çınar, “Bismillahirrahmanirrahim, La ilahe illallah ve rızık Allahtan” yazan halıya yakın ilgi gösterdi.

BAŞKAN ÇINAR ESNAFLARI ZİYARET ETTİ, SORUN VE SIKINTILARI DİNLEDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Yeşlikonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesi ziyaretinin ardından Gündüzbey esnafıyla bir araya geldi, sorun, istek ve sıkıntılarını dinledi.

“ESNAFIN SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZDIR”

Esnafların huzurlu ve güvenli bir ortamda iş hayatlarını sürdürmeleri için belediye olarak üzerilerine düşeni yerine getireceklerini aktaran Başkan Çınar, “Esnafımız bizim için çok önemlidir, ekonomik dengeleri ayakta tutabilmek adına üzerimize düşen görevleri sırasıyla yerine getireceğiz. İlçemizin vazgeçilmez parçası esnaflarımıza kapımız her zaman açıktır. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.