DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Gedik Namazgâh Alanı Bayram Namazında Doldu Taştı

Gedik Namazgâh Alanı Bayram Namazında Doldu Taştı
15.06.2018
184
A+
A-

Gedik Namazgâh Alanı Bayram Namazında Doldu Taştı

Bakan Tüfenkci, “Bayramın Huzur ve Güzelliği Dayanışma Ruhumuza Güç Katmaktadır

Namazgâhlar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapmaktaydı. Namazgâh kültürüne ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazır hale getirilen Gedik Namazgâh’ta Ramazan bayramı heyecanı yaşandı.

NAMAZGÂH GELENEĞİ YEŞİLYURT’TA YAŞATILIYOR

Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi namazgâh alanında kılınan Ramazan Bayramı namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇINAR, “TÜM HEMŞERİLERİMİZİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”

Geleneklerimizin terk edilmemesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Başkan Çınar, “Namazgâh alanımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yine bir bayram namazını eda etmenin derin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Geleneklerimizi günümüze taşımak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çevre düzenlemesini yaptığımız Gedik Tepesindeki Namazgâh alanımız her yıl olduğu gibi yine bayram namazında doldu taştı. Hemşerilerimizle yan yana, omuz omuza kardeşlik içerisinde bayram namazlarımızı kıldık. Ramazan Bayramının bütün İslam Âlemine, milletimize ve hemşerilerimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Şanlıurfa’da milletvekilimiz ve beraberinde ki heyete karşı gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. ” diye konuştu.

POLAT, “BAYRAMLAR BİRLİKTE YAŞAMA İNANCIMIZA KATKI SUNMAKTADIR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta, İslam Âlemi ile tüm vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik ederken, şunları söyledi “Ramazan Bayramının şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında yaşayan aziz milletin kardeşlik, dayanışma ve birlikte yaşama inancına katkı sunmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Ayrıca Şanlıurfa’nın Suruç İlçesindeki hain saldırıyı da kınıyorum, bizler doğru bildiğimiz yoldan asla geri dönmeyeceğiz, bizi caydıramayacaklar, bu millete hizmet etmekten bizi alıkoymayacaklar.” dedi.

TÜFENKCİ, “BAYRAMIN HUZUR VE GÜZELLİĞİNİ HEP BİRLİKTE İDRAK EDİYORUZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Bayram namazından sonra yaptığı konuşmada, “ İslam Ümmetinin ve aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramlarını kutluyorum. Cenab-ı Allah sağlık, huzur ve güzellikler dolu nice bayramlara hepimiz eriştirsin inşallah. Ülkemizde huzur içerisinde bayramlarımızı eda ederken, ibadetlerimizi yaparken dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm ve baskı altında bayramın tadına varamayan ve bayramı bayram gibi eda edemeyen çok sayıda kardeşimiz var, bu kardeşlerimizin de bayramı bizler gibi huzur ve güven içerisinde kutlamalarını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği bu mübarek bayram gününde Türkiye’miz ve milletimiz için daha güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü bu coğrafyada yaşayan insanların bütün umudu ve yaşam sevinci olan Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini koruması gerekiyor. Yeşilyurt Belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra yeniden hizmete açılan Namazgâh alanımızda bayram namazını kıymetli hemşerilerimizle birlikte kılmanın sevinci içerisinde olduk. Bu vesileyle aziz milletimizin, Malatyalı hemşerilerimizin ve İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

TÜFENKCİ, “ŞANLIURFA’DAKİ HAİN SALDIRIYI KINIYORUM”

Şanlıurfa’da seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yanındakilere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadıklarını sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Seçim atmosferinde Ramazan Bayramına girdik, dün AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız ve beraberindeki AK Parti’li kardeşlerimize PKKlı teröristler tarafından gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Gerçekleşen bu saldırı hainlerin fırsat buldukları anda her türlü ortamı değerlendirerek milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine nasıl kurşun sıktıklarının açıkça bir göstergesidir. Sıkılan kurşunlar, yapılan saldırılar davamıza daha sıkıya sıkıya bağlanmamıza, mücadelemizi daha azimli yapmamıza vesile olmaktadır. Baskılar ve tehditler bizi milletimize hizmet etme sevdamızdan asla alıkoyamayacaktır. Bizler Türkiye’nin bütün bölgelerinde siyaset yapıyoruz, yapmaya da aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Milletimiz arkamızda olduğu müddetçe 81 milyon vatandaşımızı kardeş bilerek vatanımıza, milletimize, devletimize ve bayrağımıza ihanet etmeyen her bir kardeşimizle de yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Namazgâh’taki bayram namazına katılan cemaate Yeşilyurt Belediyesi tarafından şeker ve çikolata ikram edildi.

Kaynak:Birlik gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.