Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

 GÖKÇE : “ ŞEHİR TEK MERKEZLİ OLMUŞ,

 GÖKÇE : “ ŞEHİR TEK MERKEZLİ OLMUŞ,
28.01.2019
95
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi büyükşehir belediye başkan adayı Soner Gökçe Yeşiltepe Galericiler Sitesi kooperatif başkanı Yalçın Yalçın’ı ziyaret etti.

GÖKÇE : “ ŞEHİR TEK MERKEZLİ OLMUŞ,ARAÇ , YAYA AYNI YERDE YOĞUNLAŞIYOR YENİ BİR MEYDAN AÇMAK, YENİ ALT MERKEZLER OLUŞTURMAK AKILLARINDAN GEÇMEMİŞ…” DEDİ.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ziyaretlerini sürdüren, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe,  Yeşiltepe Galericiler sitesi toplu iş yeri Kooperatif yönetim kurulu Başkanı Yalçın Yalçı’ın ve yönetim kurulunu ziyaret Etti.Gökçe Malatyanın tüm meselelerine sahip çıkacağız…” dedi.

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Dernek Başkanı Yalçın Yalçın Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe’ ye 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerinde başarılar diledi.

 CHP adayı Avukat Soner Gökçe ise Malatya’nın 31 Mart tarihinde çok önemli bir seçim ve yol ayrımına gittiğini belirterek “ Malatya, yerel seçimlere Büyükşehir Belediyesi olarak, ikinci kez gidiyor. Bizler bunu konuşurken, insanlarının şahsıyla ilgili bir tartışmaya yada kavganın içine girmek istemiyoruz. Toplumsal uzlaşı içerisinde ve başarı içerisinde  bir seçime girmek istiyoruz. Fakat, bu seçime girerken Malatya’mızda içinde bulunduğu durumu yapıcı bir eleştiri içinde anlatmamız gerekiyor. Bizlerin kimsenin şahsıyla ilgili husumetimiz yok. Malatya’ya ilgili olarak bakın,5 yıldır büyükşehir adı altında hizmet yapıyor. Sizler buradasınız  en az bizler kadar olaylara vakıfsınız. Malatya’nın  geldiği  noktada  2014 yılında biz Büyükşehir seçimlerine girdik .  Büyükşehir olarak yönetiyorlar,  onun öncesinde aynı iktidar döneminde  bir yönetim anlayışı vardı. 17 inci yıla girdik aynı yönetim anlayışı belediyelerde, merkez ilçelerde,  büyükşehir de zaten iç içe. Bu gün şuradan kalkıp ben gidiyorum Soner bey dediğiniz zaman, nereyi anlıyorsunuz ? Valiliğin oraya gidiyorsunuz. 

 Bostanbaşından evinden çıkan bir gençte, Yeşiltepe’ de evinden çıkan gençte, merkez dediği zaman vallik yanına gidiyor demektir. Malatya Büyükşehir ama, tek merkez.  Açılan yeni meydan yok, bulvar yok, iş yerleri ve iş merkezleri yok.  hep aynı nokta. Malatya’^nın neresinden giderseniz gidin,  aynı yoğun akım, aynı  toplum ihtiyaçlarını karşılayamayan bir nokta.  Bir diğer yandan, neden çevre yolunun altı ve  neden atıl  vaziyette ?Çevre yolunun altında yaşayan vatandaşlarımız neden bu eziyeti çekiyorlar,  yoğunluk dersen sıkıntı,  kat artışı desen sıkıntı, imarla ilgili bir konuya geldi dersen,  sıkıntı. Önünde hiç bir yasal engel yok, sadece çevre yolunun altı tüm suç bu. Başka şehirler başarmış.Kayseri , Eskişehir başarmış.  Kayseri’de,  Fatih mahallesi diye bir yer var. Aynı gece konduların yüksek olduğu, kat sayısının  düşük olduğu,  yer. Ama başarmışlar. İmarla ilgili düzenleme olduğunda, Malatya’da insanlar kentsel dönüşüme, mahkum edilmeden,  sıkıntıların orta’dan kalkacağı  kat artışı planı yapılacak durum söz konusu. Bu gün,  Yeşiltepe veya Taştepe’yi geziyorum akşamları toplantı yapıyorum,  herkes diyor ki  benim 500 metrekare arsam var, kentsel dönüşüm, benim arsama 1 daire veriyor. Çevre yolunun üstünde olan, Toki’de olan 200 metre kare arsası olana, 5 daire veriyor diyor.” İnönü stadının,  törenle yıkıldığını belirten Gökçe, “ Meslek lisesini şimdi yıkıyorlar,  Battalgazi Belediye binasını  getirip oraya diktiler. Hani yeşil kuşak projesi idi,   hani İnönü stadının bulduğu yer yeşil alan olarak kazandırılacaktı ?,bir nefes aldıracaktı ? Stad yerini, Toki’ye verdiler ve buraya getirip Battalgazi belediye binasını yerleştirdiler. Bizim yoğunluk noktasında bir sıkıntımız vardı, getirip oraya koydular.TV programında başkan diyor’ki Malatya’nın trafiği çekilmez halde diyor, sen bu nokta tüm kurumlar bir noktaya getirirsen  yeni bulvarlar açmazsan, yeni meydanlar açmazsan,  şehirdeki tıkanıklığı uzaklaştırıp nefes aldırmaz’san,  bu şehirde özel hastanelere ruhsat verirsen, özel kurs merkezlerine yer verirsen,  şehrin içerisinde  hastaneler orada kurs merkezler orada mağazalar orada böyle bir durumda trafiğin durumu ortada”  ifadelerini kulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.