DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Hizmet İş Sendikası ile MOTAŞ şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Hizmet İş Sendikası ile MOTAŞ şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
24.07.2018
241
A+
A-

Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Motaş A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geliri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, bazı daire başkanları, şube müdürleri ve MOTAŞ şirketi çalışanları katıldı.

İşçi dostu

Hak İş Sendikasının Malatya da yaklaşık 8 bin üyesinin bulunduğunu belirten Hizmet İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geliri, “Hacı Uğur Polat Başkanımız Yeşilyurt’ta belediye başkanıyken işçi arkadaşlarımız adına çok ciddi sözleşmeler imzaladık. Farklı belediyelerden Yeşilyurt Belediyesine geçen kadrolu işçilerin yaklaşık 3 milyon lira olan alacaklarını çok kısa bir sürede ödeyerek mağduriyetleri önledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın işçi dostu olduğunu biliyoruz. MOTAŞ çalışanlarımızı ilgilendiren toplu sözleşme içinde gerekenleri yaptınız, sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Malatya için yola çıktığını hatırlatan Geliri, “Malatya kamuoyuna açıkladığınız “Birlikte Yürüyeceğiz” projelerini hayata geçirilmesinde işçi kardeşlerimiz size sürekli destek olacak. Gece-gündüz demeden Malatya için ülkemiz için hayırlı işler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Tarihi gün

Malatya için tarihi bir gün olduğunu belirten Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ilk defa bir Büyükşehir Belediye iştirakiyle toplu iş sözleşmesi yapıldığını söyledi.

Bu ilki Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte imzalamaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Arslan, “Bu tablonun ortaya çıkmasında Başkanımızın emeği, katkısı çok büyük. Huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmesini önemli kılan iyi kriterlerinin olmasıdır. İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi iyi kriterlere sahip bir sözleşmedir” dedi.

Büyükşehir büyük bir aile

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya halkının rahat, huzurlu, konforlu ve mutlu bir şekilde yolculuk yapabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

515 Motaş çalışanıyla bu hizmeti ürettiklerini vurgulayan Başkan Polat, “Bizler Malatya’ya hizmet etmekten gurur ve şeref duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir aile. MOTAŞ şirketimizin bu aile içerisinde önemli bir yeri var. Çalışan kardeşlerimizden beklentimiz hizmet kalitesini ne kadar artırırsak o kadar başarılı oluruz. Emeğin kutsallığını tartışılmaz. Evimizin ihtiyaçları da hiçbir zaman bitmez. Bizler bu durumu düzelteceğiz dedik ve imkânlarımızı zorladık. Malatya halkına hizmet etmenin, onların mutluluğunu inşa etmenin bir fiyatı yok. Emeğinize bu gözle bakıyor. Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlk altı ay % 12

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi 3 yıllık imzalandı. 515 MOTAŞ çalışanı 3 yıllık periyotta maaşlarına 1. yılın ilk altı ayında % 12, ikinci altı ayında % 8,  2. yılın ilk altı ayında % 8, ikinci altı ayda % 8, 3. Yılında ilk altı ayında % 8, ikinci altı ayında % 8 zam yapıldı. Her yıl enflasyon farklarıda sözleşmeye eklenecek. Yemek ücreti de 12.50 TL olarak belirlendi. Yemek ücreti’nde de her yıl artış yapılacak. Aynı zamanda sosyal yardımlar da yapılacak.

İmza törenin ardından Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a çeşitli hediyeler verdi. MOTAŞ çalışanlarıda çiçek takdim etti. Arslan, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise plaket takdim etti.

Başkan Polat’a ziyaret

Hizmet İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesine bağlı MOTAŞ arasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesine katılmak üzere Malatya’ya gelen Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, imza töreni öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat günün anısına Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a, kayısı ve el işlemeli bakır semaver hediye etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.