Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Huzur Sen il şube Başkanı Hayrettin EKER;     Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin faillerini kınıyoruz.

Huzur Sen il şube Başkanı Hayrettin EKER;      Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin faillerini kınıyoruz.
24.02.2020
155
A+
A-

 

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Battalgazi 7 Nolu Acil 122 sağlık personelinin hasta sevk nakil işlemi sonucu hasta yakınları tarafından darp edilmiştir.Sağlık personellerimizin, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını sivil toplum örgütü olarak kınıyoruz.

Tek görevleri insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan hekiminden, hemşiresine hasta bakıcısından acil servisi görevlisine kadar, hele hele bir ekip var ki kar-kış demeden yokuş iniş demeden bir an evvel olay yerine veya hastaya ulaşmak için çabalayan 112 acil çalışanlarının şiddet olaylarına maruz kalmaları kabul edilemez bir durumdur.Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz. Doktorlarımız görev başında katlediliyor, 112 İstasyonları Kurşunlanıyor, Hastanelerde yaşanan saldırılar hız kesmeden sürüyor, vakaya giden 112 çalışanlarımız şiddete uğruyor. Ne yazık ki Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz.

“Sağlıkta şiddetin ulaştığı nokta artık dayanılmaz boyutlardadır. Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakar sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmışlardır. Görevi sadece insan hayatını kurtarmak ve yegane amacı insana hizmet olan bu denli kutsal bir mesleği icra eden meslektaşlarımıza yapılan bu insanlık dışı davranışın başta arkadaşlarımız olmak üzere bizleri de derinden üzmüştür.

Sağlık personeli can güvenliğinden yoksun hizmet sürdürüyor.

Bu tiplere gerekli cezalar verilmeli, bunlar ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaşmamalıdır. Sağlıkta şiddet, kınamayla çözüme kavuşmayacak veya en aza inmeyecektir. Tutuklu yargılama başta olmak üzere cezalar caydırıcı olmalıdır. Bunun cezalarla ve diğer yaptırımlarla gösterilmesi gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.