Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İçme suyuna ikinci kaynak

İçme suyuna ikinci kaynak
21.05.2018
165
A+
A-

Malatya’nın içme suyu ihtiyacının Yeşilyurt’taki kaynaktan karşılandığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu konuda ikinci bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tüfenkci, ikinci kaynağın tahsisi ile ilgili çalışmaların da bitirildiğini önümüzdeki dönemde farklı bir kaynaktan Malatya’ya içme suyu kazandırılacağını ifade etti Bakan Tüfenkci, Malatya Yeşilyurtlular Yardımlaşma Derneği’nin İstanbul’da düzenlenen iftar programına katıldı. Hemşehrileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti […]

Malatya’nın içme suyu ihtiyacının Yeşilyurt’taki kaynaktan karşılandığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu konuda ikinci bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tüfenkci, ikinci kaynağın tahsisi ile ilgili çalışmaların da bitirildiğini önümüzdeki dönemde farklı bir kaynaktan Malatya’ya içme suyu kazandırılacağını ifade etti

İçme Suyuna İkinci Kaynak

Bakan Tüfenkci, Malatya Yeşilyurtlular Yardımlaşma Derneği’nin İstanbul’da düzenlenen iftar programına katıldı. Hemşehrileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Tüfenkci, göreve geldiğinden bu yana ticareti kolaylaştırmak adına, haksız rekabetin önlenmesi, gümrüklerde iş ve işlemlerin hızlandırılması ile ihracatın artırılması noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Bakan Tüfenkci, son yıllarda ihracatta yaşanan artışa işaret ederek, şunları kaydetti: “2002’den bu yana ihracatımızı 5 kat artıran, ülkeyi 3,5 kat büyüten bir noktaya geldik. Baktığınız zaman türlü oyunlara rağmen, Türkiye’nin esasında başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse, kolay kolay belini doğrultamayacağı hadiseleri biz sizlerin de desteği ile kısa sürede atlattık. 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimini bu yaşadı ve ‘Türkiye iflas etti, bir daha belini doğrultamaz’ diyenler oldu. Yurt dışındaki menfi propogandalara, yurt içindeki bombalı saldırılara, terör saldırılarına rağmen biz bir yandan terörle mücadele ettik, bir yandan da ülkeyi büyütmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta itibarıyla bugün Türkiye 3,5 kat büyümüş bir Türkiye haline geldi, inşallah önümüzde yeni bir dönem var, 24 Haziran’dan sonra da en az Türkiye’yi 2023’e kadar iki kat büyütme hedefimiz var. Bunu da hep birlikte başaracağız.” Bakan Tüfenkci, Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Malatya’ya verdikleri tüm sözleri gerçekleştirdiklerini belirterek,  ulaşımdan sağlığa, eğitimden sanayiye bir çok alanda hayata geçirilen projeleri sıraladı.  Çevre yolu sorununun giderildiğine, Onkoloji Hastanesinin temelinin atıldığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, fizik tedavi hastanesinin temelinin bu ay içerisinde atılacağını ve kardiyoloji hastanesinin de Malatya’ya kazandırılacağını aktardı.

YEŞİLYURT’UN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt’taki çayın ıslahı ile beraber Beyler Deresi’ne yapılan baraja ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı:  “Beyler Deresi’ne bir baraj yapıyoruz,  harika bir manzarası olacak. Peyzajını Yeşilyurt Belediyemiz yapıyor, çalışmaları devam ediyor. Hem sulamada kullanacağız, hem bu çayı da Yeşilyurt merkeze kadar sağlı sollu ıslah ederek yürüme yolları, cafeler, dinlenme yerleri, restroranlarla o vadiyi yaşanabilir bir vadi haline getireceğiz. Ayrıca burası Yeşilyurt’taki gençlerimizin de çalıştığı, bahçelerin değerlendirildiği bir vadi haline gelecek. İhalesinin yapıldığı müjdesini vereyim. Çalışmaları da önüzmüdeki hafta içerisinde başlamış olacak, inşallah kısa zaman içerisinde baraj da bittiğinde birbirleriyle entegre olan güzel bir vadiyi  Yeşilyurt’a kazandırmış olacağız.”

YEŞİL KUŞAK

Bakan Tüfenkci, şehir merkezinde de “Yeşil Kuşak” oluşturmak İçin yapılacak çalışmaları anlattı. Hürriyet Parkı’nın olduğu alandaki Atatürk Kız Lisesi ve Sanat Okulu’nun başka bir yere taşınacağını aktaran Bakan Tüfenkci, “Taş binaları orada müze haline getireceğiz kalan kısımları ise tamamen yeşil alan haline getirerek Malatyamızın hizmetine sunacağız” dedi.

“VAGON FABRİKASINDA KIZILAY PREFABRİK KONUT ÜRETECEK”

Bakan Tüfenkci, çürümeye yüz tutan ve yıllarca ne olacağı konusunda belirsizliğin sürdüğü Vagon Fabrikasının da Kızılay’ın prefabrik konut fabrikası olacağını belirtti, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı :  “Biz orası için Kızılay ile anlaştık, Maliye ihaleye çıktı, inşallah teslimini yapacak. Kızılay da hazırlığını bitirdi yer teslimini ardından orada prefabrik konut üretecek. Yanına da bir lojistik merkez yapıyoruz. Çünkü hem Kızılay’ın lojistiği hem oradaki fabrikaların ürettiği malların hızlı taşınması noktasında bir lojistik merkez ile beraber vagon fabrikasını o şekilde değerlendireceğiz. Kızılay’ın yapacağı fabrika ile de bin 500’e yakın insanımıza iş, aş temin etmiş oluyoruz.”

KAPALI SİSTEM SULAMA

Bakan Tüfenkci, son yıllarda kuraklık nedeniyle Malatya İçin önemli bir sorun haline gelen sulama konusunda ise kapalı sistem sulamaya dikkat çekti ve şöyle konuştu :  “Malatya için su önemli, Turgut Özal Barajımızı, Recai Kutan  Barajımızı bitirmiştik, sulama ile ilgili kanallarını da bitirdik, kullanıma açtık ama Malatya’da ciddi anlamda kuraklık var, bu yüzden kapalı sisteme geçmemiz lazım. Etap etap bunların da ihalesini yapmaya başladık, Orduzu’nun bir kısmı geçti, Akçadağ’ın bir kısmı geçecek. Bunlarla ilgili devam eden çalışmaları takip ediyoruz.”

İÇME SUYUNA İKİNCİ KAYNAK

Malatya’nın içme suyu ihtiyacının Yeşilyurt’taki kaynaktan karşılandığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu konuda ikinci bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tüfenkci, ikinci kaynağın tahsisi ile ilgili çalışmaların da bitirildiğini önümüzdeki dönemde farklı bir kaynaktan Malatya’ya içme suyu kazandırılacağını ifade etti.

MALATYA’YA HALKBANK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Bakan Tüfenkci, esnafların talebi doğrultusunda Malatya’ya Halkbank Bölge Müdürlüğü’nün kurulması için de gerekli talimatın verildiğini belirtti, “ Şuanda yer bakıyorlar inşallah kısa süre içerisinde Malatyamıza bu bölge müdürlüğünü de kazandırmış olacağız” dedi. Malatya’nın gelişmesi için tüm Malatya ile istişare de bulunduklarını belirten Tüfenkci, bu istişarelere de devam edeceklerinin altını çizdi. Bakan Tüfenkci konuşmasının ardından dernek yetkilileri ve Yeşilyurtlular ile aile fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.